Jeg har syndet på en helt almindelig arbejdsdag og du kan gøre det samme. Fyld slikskålen med sunde chokoladetrøfler og smæk benene op med god samvittighed.
Jeg snuppede en administrativ dag med dyne sidste uge, hvor det var så koldt, at jeg ikke kunne få ro i kroppen, og til den søde tand lavede jeg sunde chokoladetrøfler, også kendt som kakao-dadelkugler. Det føltes næsten syndigt at sidde der med chokoladetrøfler og dyne på en helt almindelig arbejdsdag, men der er jo ingen, der kan se på mailen, at den er skrevet på blødt underlag, vel?
Inden I får opskriften, så lad mig lige prøve at overbevise dig, som er skeptisk. Selv kunne det aldrig falde mig ind at spise en dadel og jeg nyder bestemt ikke peanutbutter. Dadelkuglerne smager imidlertid som slik, oprigtigt talt, og alt efter hvilken smag, du tilsætter kan du få dem til at minde om karamel, chokolade og lakrids. Prøv dig frem, eller prøv mine, ikke mindst dem med lakrids, som er min favorit.
Sunde chokoladetrøfler
Ingredienser
- 100 gram dadler uden sten
- 3 tsk mørk kakaopulver
- 1 tsk lakridspulver
- 1 spsk mandelmel
- 1 spsk peanut butter
- 2 tsk kokosolie
- lidt vand
Sådan gør du
- Udelad vandet og blend så de øvrige ingredienser sammen i en foodprocessor Det bliver ikke en dej, derimod en småklumpet, men på en ensartet måde.
- Vandet tilsættes med små skefulde, hvis du synes massen skal hjælpes lidt på vej mod en blødere konsistens
- Tril kugler i mundrette bidder og tril dem i kakaopulver eller guldstøv og stil dem på køl til de skal serveres – hvis altså du ikke bare spiser dem alle med det samme
Bon appetit!
Ugen er ligesom igang igen, og jeg nyder især at mærke at travlheden er ved at vende tilbage efter en stille januar. Nu skal de gode vaner stå deres prøve ♥
Uhm, dadelkugler er så godt! Også i “rå form”, men hjulpet lidt på vej af kakao og lakrids kan de vist kun blive endnu bedre 😉
De er VILDT gode ja. Er helt klart mest til lakridsvarianten, men den med peanutbutter er altså også fin – prøv dem 🙂