Opskrift på helt klassiske belgiske vafler, som smager skønt med en kugle vanilleis og sprøde sukkermandler. Mums, jeg siger det bare…
I søndags, da min mand havde fødselsdag, besluttede jeg mig for at give mit nye vaffeljern en seriøs prøve. Prøven bestod måske i virkeligheden mere i at finde den rette opskrift, og da jeg har prøvet kræfter med det et par gange før uden at blive helt tilfreds, så besluttede jeg mig for at blande nogle af de afprøvede opskrifter sammen. Det ved jeg godt, måske lyder som en katastrofe, men det endte nu rigtig godt.
De ægte belgiske vafler, som jeg kender dem, føles tunge og klæbrige, og det er simpelthen fordi de er lavet på en gærdej. Jeg har også altid bidt mærke i den mørke, søde smag, så jeg har brugt lidt kardemomme, vanillepulver og brun farin. Nu kan du jo prøve den og se, om du synes, den lander godt også…
Jeg bruger Tefals Snack Collection*, og i hvert fald er det væsentligt at vaffeljernet har de dybe huller. Vaffeljernet er smart, fordi du kan udskifte pladerne til forskellige slags vafler, panini og toast, så jeg synes, det er en god investering
Belgiske vafler
Ingredienser
- 1 1/4 dl. lunken mælk
- 25 gram gær
- 1 knsp salt
- 1/4 tsk kardemomme
- 1 tsk vanillepulver
- 100 gram brun farin
- 100 gram smeltet smør
- 250 gram hvedemel
- 3 stk æg
- 175 gram rørsukker
Sådan gør du
- Varm mælken op og opløs gæren heri.
- Når gæren er opløst tilsættes vanillepulver, kardemomme, salt og brun farin, som opløses ved let omrøring
- Slå æggene ud heri og rør rundt, mens du tilsætter mel lidt ad gangen.
- Når al mel er brugt tilsættes smeltet smør og rørsukker.
- Lad dejen hvile cirka en halv time
- Bag vafler i et vaffeljern med de dybe pukler, som kendertegner de belgiske vafler. De skal bages lysebrune og du kan eventuelt drysse et tyndt lag rørsukker på vaflen og lukke vaffeljernet igen. Det giver en sød og nærmest karameliseret skorpe på din vaffel.
Lad vaflen køle ned, så den sætter sig. Herved får du den velkendte sejhed, og samtidig sikrer du, at din is ikke smelter lige med det samme. Jeg lavede karameliserede mandler og hakkede dem fint som drys. Velbekomme!
I morgen er det Nordisk Vaffeldag, så det giver jo en god anledning til at fyre op under vaffeljernet. Nyd fridagen derude, det gør jeg ♥