En opskrift på en tilberedt salat, som går fantastiske til dine mexikanske retter. Det bedste er, at du kan lave den flere timer før middagen skal serveres…
Sidste uge havde vi en leg-spis-skrid-date med nogle venner, så manden havde et par i forvejen lavet en omgang Chili Con Carne. På dagen røg den i stegesoen, og jeg kunne således kanalisere mit fokus over i tilbehøret i stedet for selve hovedretten. Dejligt!
Jeg besluttede at lave en tilberedt salat, som passede til det mexicanske tema, dog skulle den være mild og ikke spicy. Det var en god beslutning, og salaten blev taget godt imod, så den skal naturligvis dokumenteres her på bloggen, ha ha.
Det gode ved den her salat er, at den rent faktisk er super at lave i forvejen, så derfor behøver du ikke stresse over at skulle lave denne samtidig med din mad eller lige før spisetid. Forbered det hele og stil det på køl indtil det er tid til at spise.
Tilberedt mexikansk salat
Ingredienser
- Snack peber
- Sukkerærter
- Rå blomkål
- Gulderod
- Søde kartofler køb eventuelt dem frost
- Avocado
- Citron
- Olie
- Gurkemeje
- Salt
- Stødt spidskommen
- Sesamfrø
- Marrokansk mynte
- Persille
Sådan gør du
Forbered dine grøntsager
- Tænd ovnen på 180ºC.
- På en bradepande lægges peberfrugter, som er vendt i en smule olie – bag dem ca 30 minutter i ovnen til de er bløde og har fået farve på skindet. Lad dem herefter køle af.
- Skræl et par gulerødder og brug skrælleren til at skrælle strimler af hele guleroden. Lad dem ligge et øjeblik
- Skær blomkålsbuketter i rustikke skiver/stykker.
- På komfuret varmes en pande op med bare en smule olie, lidt gurkemeje, salt og spidskommen. Et godt drys med alle 3 krydderier er fint. Når de er opløst og olien er varm, hældes blomkål på panden. Vend dem engang imellem, så de bliver møre fra begge sider, men lad dem ikke blive overtilberedte – de må gerne have lidt bid
- Når blomkålene er ved at være som du ønsker dem hældes gulerodsstrimlerne ovenpå, mens du vender det hele rundt på panden. Når gulerødderne skifter til en mere glasagtig farve tages det hele af varmen og stilles til afkøling på en tallerken
- På et skærebræt moses avokadoer med lidt jugurt, citron og godt med krydderier (hvidløgspulver, paprika, salt, koriander…)
- I lidt olie steges de søde kartofler let sprøde og lægges til side efterfølgende
Sådan anretter du din salat
1/ Find en skål, gerne en rustik en, og smør kanten op med avokadocreme
2/ Læg peberfrugter, søde kartofler, blomkål og gulerod i skålen og vend det forsigtigt uden at ødelægge avokadokanten
3/ Snit sukkerærter på langs, hak persille og mynte og strø udover salaten
4/ Pres citronsaft udover salaten og vend elementerne let sammen endnu engang
5/ Slut af med et par drys med sesamfrø
Har du rester tilbage fra salaten kan du med fordel tage dem med på arbejde næste dag. Blot opbevar den i en lukket plastikbøtte i køleskabet – citronsaften holder elementerne friske både i smag og farve. Du kan i øvrigt også lave salaten og blot servere den som en hovedret med varme tortillas og salsa til.
Rigtig god dag, knus fra Dorte ♥