Sæsonen byder på masser af æbler, så hvad er mere oplagt end at lave en gammeldags æblekage med makroner, flødeskum og hjertevarme? Her får I min opskrift på den klassiske dessert, som er så perfekt til efteråret
Min mand elsker en klassisk gammeldags æblekage, I ved “som mormor lavede den”, så ikke denne klassiske æblekage med æblestykker på toppen, som jeg tidligere har delt. Da vi modtog en sækfuld æbler fra min mor og hendes kærlighedsven, besluttede jeg at lave en kærlighedsportion til min mand.
Jeg besluttede at lave en hjemmelavet rasp led lit mere smag end en traditionel én, men derudover er jeg gået absolut konservativt til værks. Den blev god, sååååå god, og selvfølgelig skal opskriften lige deles her på bloggen.
Opskrift på gammeldags æblekage med makroner og flødeskum
Ingredienser
Æblegrød
- 650 gram æbler skrællede og skåret i tern
- 1 stk vanillestang
- 1 dl vand
- 40 gram rørsukker
Makron topping
- 25 gram mandler
- 25 gram rørsukker til rasp
- 25 gram havregryn
- 1 spsk smør
- 100 gram makroner
- 1/2 l piskefløde 38%
Sådan gør du
Æblegrød
- Halvér vanillestangen og separer vanillekornene med lidt sukker og en kniv
- I en gryde ved middel varme koges æbletern møre med vand og vanille. Læg også vanillestangen ved, mens det koger
- Når grøden er tæt ved mør, det kan du genkende ved at hovedanparten er mere glasagtige i farven, slukkes for varmen
- Rør sukker i blandingen og lad det stå med låg på til de sidste æbler er blevet glasagtige i farven, hvorefter låget fjernes og grøden stilles til afkøling
Makron topping
- Mandler, havregryn og sukker blendes i en minihakker til en grov melet blanding.
- På en pande smeltes smør og melblandingen ristes til en mørk gylden farve, hvorefter den lægges til afkøling
- Når blandingen er kold, blendes 3/4 dele i minihakkeren endnu engang, hvorefter den blandes med de grovere dele og makroner, som knuses med hænderne
Saml kagen
- Pisk fløden til en let skum, men pas på ikke at gøre den stiv
- I en glasskål laves nu lag med æblegrød, makron topping og så flødeskum. Fortsæt til der er top på skålen og pynt med en enkelt knust makron.
Kagen stilles på køl indtil servering, og jeg kan i øvrigt anbefale at lave den dagen før, fordi den bliver kun bedre af en overnatning på køl. Mums!
Det var måske lidt tarveligt at starte mandag morgen med den her? Meeen man skal jo også lige planlægge indkøb og så videre, så nu ved du, hvad du skal lave til weekenden, klem fra Dorte ♥