Edderkopper, spøgelser og lodne monstre {Halloweenslik}

Når der skal holdes Halloweenfest, skal der selvfølgelig laves slik og konfekt i det uhyggelige tema. Her får I 3 måder at servere hjemmelavet Halloween-slik på – eller skal man i virkeligheden kalde det for Halloween-konfekt?

For 3. år i træk har vi inviteret et par legekammerater med forældre på besøg til Halloween(u)hygge. Egentlig har det været i haven de andre år, men vejret lader til at stikke en kæp i hjulet på den tradition, så vi har besluttet at gå all-in på et indendørs event i år. Ingen snobrød derfor, derimod friske boller fra ovnen i det nye køkken, og så laver vi ellers en græskarstation omkring spisebordet.

Her får i opskrift og vejledning til hvordan du kan lave spøgelser, edderkopper og lodne monstre.

halloweenslik edderkopper spøgelser monstre
halloweenslik edderkopper spøgelser monstre
halloweenslik edderkopper spøgelser monstre

Sådan laver du Halloween-slik

Lav 1 portion havregrynskugler – tril nogle kugler lidt store (dem skal du bruge til spøgelserne)

Du skal derudover bruge:

Hvid fondant
Krymmel i stave (jeg bruger lakrids, men chokolade kan også bruges)
Store og små øjne *
Sort lakridssnøre
Pinde
Mørk smeltechokolade
Kakaopulver
Flormelis

* Mine er fra Rice, hvor både store og små var i samme bøtte. Jeg kan ikke finde dem hverken hos Rice eller online, så måske de er udgået, men jeg har fundet store sukkerøjne og små sukkerøjne hos bagetid.dk.

halloweenslik edderkopper spøgelser monstre

Sådan laver du slik-edderkopper

Tril dine havregrynskugler med fast hånd. Lad dem blive kolde i køleskabet før du med spidsen på en træpind forsigtigt udstikker huller til benene. Klip lakridssnørebånd til ben og stik dem ind i kroppen på din edderkop. Det kan godt drille lidt, så find din egen teknik – jeg afklippede lakridsbenene dagen før og lod dem ligge fremme natten over – dermed blev de lidt mere hårde.

Når benene er sat på drysses kakaopulver på hele kroppen og øjnene sættes på med lidt smeltet chokolade. Stil dem på køl på en tallerken.

halloweenslik edderkopper spøgelser monstre

Sådan laver du slik-spøgelser

Tril dine havregrynskugler, så de er cirka 2,5 cm. Lad dem blive kolde i køleskabet før du stikker en pind i dem. Placer dem i et glas med sukker eller mel i bunden.

Udrul hvid fondant, så den bliver rimelig tynd og kan skabe folder som et lagen. Pas dog på ikke at gøre den så tynd, at den knækker af havregrynskuglen (skriver hun klog af skade!). Sørg for at pindene står rimelig oprejst mens fondanten falder på plads og lim så øjne på med lidt glasur.

halloweenslik edderkopper spøgelser monstre

Sådan laver du slik-monstre

Tril din havregrynskugle i lidt smeltet chokolade og hæld den direkte over i en dyb tallerken med krymmel. Overhæld den grundigt med krymmel og stil på køl. Når chokoladen er størknet kan du lime øjne på dine lodne monstre med lidt smeltet chokolade.

Jeg tegnede spindelvæv med smeltet chokolade på et fad og lod konfekten bo i spindelvævet. Det syntes pigerne var rimelig sejt – elsker at høste point hos børnene med disse tricks, ha ha. Klem fra Dorte 

Indlæg oprettet 284

En tanke om “Edderkopper, spøgelser og lodne monstre {Halloweenslik}

  1. Virkelig god uhyggelig Halloween idé 🙂
    Dejligt at høre, at I også gør noget ud af Halloween.
    Jeg har lavet Halloween makeup og negle på min blog, hvis du har lyst til at se.
    I år skal jeg skræmme naboernes børn.
    Rigtig god weekend og Halloween kreative sysler:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen