Søger du en opskrift på helt klassisk Tiramisu? Her er min personlige favorit, som er ganske simpel at lave, men i den grad trækker humøret et par nøk op.
En dessert, jeg altid vender tilbage til, og som jeg samtidig har så ufattelig meget holdning til, det er Tiramisu. Den holder bare – altid, men jeg har smagt dem både for faste og tørre og alt for våde og slaskede, så jeg har besluttet mig for at dele den opskrift, som gør mig aller mest glad personligt.
Vidste du i øvrigt, at Tiramisu betyder “løft mig op”? Det er simpelthen en PICK ME UP!! Skønt, synes jeg.
Opskrift på klassisk Tiramisu
Ingredienser
- 70 gram æggeblomme
- 60 gram sukker
- 500 gram mascarpone
- 18-24 stk ladyfingers
- 3 dl espresso
- 3 spsk Amaretto
- lidt Kakaopulver
Sådan gør du
- Lav aller først 3 dl espresso – det skal nemlig nå at køle af, før du kan samle din kage.
- I en skål piskes mascarpone med æggeblomme og sukker. Pisk det godt, så der kommer masser af luft i cremen, før du hælder den på en sprøjtepose.
- Bland nu kold kaffe med Amaretto og find en skål og ladyfingers frem.
- Tag en ladyfinger og dyp den i kaffeblandingen i 2 sekunder. Læg ladyfingers i et lag i din skål, lidt ligesom du ville lave lasagne…
- Sprøjt nu cremen ud over hele kikselaget med din sprøjtepose og fortsæt med et nyt lag af lady fingers
- Når du er nået toppen sluttes kagen af med creme og drysset kakaopulver over
- Din Tiramisu bliver bedst ved at trække til dagen efter i køleskabet, men som minimum skal den i hvert fald trække 3 timer før den serveres. Du kan også lave din Tiramisu i flotte glas i stedet for en skål, og på den måde lave små individuelle serveringer.
Er du også vild med Tiramisu? Find flere af mine yndlingsopskrifter her ♥
……………..
Husk at du kan følge bloggen via Bloglovin, Facebook, Instagram & Pinterest