Her får du en opskrift på søde, fluffy og friske koldskålspanekager med blå birkes, serveret med sød og frisk jordbærsirup og citronmelisse. Mums!
Undskyld på forhånd, men de her pandekager går nok hen og bliver mine foretrukne. Det er en rigtig sommerskøn version af de klassiske amerikanske pandekager, som jeg for nylig kastede mig ud i som et forsøg, og hurra for en succes. Koldskålspandekagerne får nemlig en helt anden let sødme i smag og konsistens, og med en god skefuld jordbærsirup over og lidt citronmelisse, er de klar til servering.
Koldskålspandekager med blå birkes
Ingredienser
- 1 stk æg
- 2 dl koldskold med tykmælk og citron
- 1 knsp vanillepulver
- 1 spsk rørsukker
- 3 spsk hvedemel
- 1 spsk blå birkes
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Del dit æg, så du kun tager blommen med i din skål. Hviden skal piskes stiv i en anden skål senere
- I røreskålen med æggeblomme tilføjes koldskål, vanillepulver, rørsukker, blå birkes, natron og bagepulver. Rør det godt sammen til en lind og tyktflydende dej
- Under omrøring sies hvedemel i dejen. Det gør dejen mere fast, men du skal ikke blive bekymret, fordi æggehviden gør hele forskellen om et øjeblik
- Pisk nu æggehviden helt stiv og hæld den i din skål med pandekagedej. Brug en dejskraber til stille og roligt at vende de fluffy hvider rundt i dejen. Hvis du bare pisker løs nu, tager du al luften ud af den!
- Varm din pande godt op før du begynder at stege dine pandekager. Når panden er varm skrues blusset lidt ned og panden olieres med lidt smør og olie
- Læg en spsk dej på panden og vend den først når den er næsten færdigbagt, dog uden at den bliver brændt. Vend pandekagen og tag den af panden ganske hurtigt, så den sidste side forbliver lys
Nyd eventuelt dine pandekager med jordbærsirup og lidt citronmelisse som topping.
Velbekomme med at nyde de her fluffy og friske pandekager – jeg er sikker på, du vil blive glad for dem ♥