Prøver du at undgå for mange af de tætpakkede kulhydrater, som havregryn, mel og brød, så kan denne granola måske blive din nye ven. Du får min opskrift på en smagfuld og sprød weekend-granola med nødder, kokossukker og crunch.
Jeg spiser en hel del chiagrød. Det er faktisk min foretrukne morgenmad, som jeg nemt kan forberede og som virkelig smager godt. Jeg har ret meget fokus på at undgå de tætpakkede kulhydrater i hverdagene, fordi jeg stadig vil tabe et par kilo, og samtidig ønsker jeg at spise mig til et stabilt blodsukker, hvilket i den grad har en positiv betydning for alt andet.
I hverdagene tager jeg bare et par mandler og hakker ud over grøden sammen med lidt frugt og noget peanutbutter, men ind i mellem savner jeg det der ekstra cruch. Derfor lavede jeg forleden en hurtig portion granola, som er rigtig fin i weekenderne. Kokossukkeret er selvfølgelig kalorieholdigt, men det påvirker til gengæld ikke blodsukkeret på samme måde som almindeligt sukker, og så smager det mere mørkt på en lækker måde. Du kan eventuelt udskifte kokossukker med Stevia eller Sukrin, hvis du helt vil undgå det, men så skal du lige undersøge om mængdeforholdet er det samme som ved kokossukker – det kan jo godt være, at det søder mere på en mindre mængde?!
Weekend-granola med kokossukker og nødder
Ingredienser
- 1 dl hakkede mandler uden skind
- 1/2 dl sesamfrøm
- 1 spsk græskarkærner
- 1 spsk hakkede hasselnødder
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk kokossukker
Sådan gør du
- Alle ingredienser ristes langsomt på en varm pande mens der hele tiden rodes rundt i blandingen. Til at begynde med vil varmen påvirke sukker og honning til at smelte mere sammen og efterhånden som dette karamelliserer, kan du fordele det omkring kerner og frø. Rist det til har fået en mørk gylden farve og før det lugter brændt.
- Tag det hurtigt af panden og lad det afkøle på at stykke bagepapir før det hældes på et tørt glas med låg.
Hvis du steriliserer glasset før du hælder granolaen i, så holder den lidt længere. Sørg blot for at glasset er helt tørt, før du hælder granolaen deri og glem så alligevel hvad jeg skriver, fordi jeg spår at du hurtigt løber tør for den lækre strø her.
Jeg håber, du kan bruge sådan en lille nem opskrift til noget? Jeg kan i hvert fald forsikre dig, at den smager fantastisk og det er ikke sidste gang, jeg har lavet den ♥