Skal man stå vejen for en god cupcake med lemon curd og marengs? Øh nej, så her får du opskriften på vores citron cupcakes, som er blevet fyldt med lemon curd og toppet med marengs og fine påskeæg. Udenfor påskesæsonen, kan du blot udelade påskeæggene.
Skal der bages lidt her de kommende dage, så lad det da være disse lækre citron cupcakes, som kan nydes som de er lige fra ovnen eller pyntes og fyldes med lækker lemon curd og marengs. En yndlings-kombi herhjemme kan jeg godt afsløre.
Opskriften er ret simpel, men det skal man heller ikke kimse af. Simpelt er bestemt ikke lig med dårligt trods alt. En portion giver 8 stk, men du kunne også lave dem mindre og få flere ud af portionen. I så fald skal bagetiden nok reduceres, så hold altid øje med bagværket, når det er i ovnen.
Lemon curd kan købes i større supermarkeder, men det er ret nemt at lave selv, så prøv at hoppe forbi min opskrift på lemon curd
Opskrift citron cupcakes med lemoncurd og marengs
Ingredienser
- 75 gram blødt smør
- 100 gram rørsukker
- 1/4 tsk vanillepulver
- 2 stk æg
- 150 gram mel
- 1/2 dl citronsaft
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1/2 spsk blå birkes
- 1 stk citron revet skal
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader C uden varmluft
- Pisk smør med sukker og vanillepulver til det er en tyk og sandet grød
- Tilsæt 1 æg og pisk. Gentag med det andet æg
- Sigt halvdelen af melet med natron og bagepulver og rør det i dejen
- Tilsæt citronsaft og pisk (dejen vil skille, men den samler sig igen om et øjeblik)
- Tilsæt salt og sigt resten af melet før dejen røres igen
- Når dejen har samlet sig og føles klar rives citronskal i og de blå birkes tilsættes. Rør det hele sammen og hæld dejen i smurte muffinsforme
- Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, men hold øje med dem. De skal være gyldne og når du stikker en nål i midten skal den komme ud uden våd dej på sig.
De smager super godt lune, direkte fra ovnen, men vi kunne altså ikke dy os fra at gå all-in på påskefyld, så de blev udhulet (med en hældetud til vinflasker, ha ha) og fyldt ud med hjemmelavet lemon curd. Som pynt sprøjtede jeg dem med marengs med en takket tylle* og en sprøjtepose, så det lignede små redder. De fik en hurtig brænder med gasbrænderen* og et par pyntende påskeæg på toppen.
Opskrift på marengs
Ingredienser
- 2 bægre pasteuriserede æggehvider
- 150 gram sukker
- 2 tsk eddike
- 2 tsk glukosesirup
Sådan gør du
- Tør røreskål og piskeris af med lidt eddike eller citronsaft for at affedte delene
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt så halvdelen af sukkeret, som piskes i ca. 1 minut
- Tilsæt nu resten af sukkeret med eddike og glukosesirup og pisk i yderligere 2-3 minutter
- Flyt din marengs over i en sprøjtepose med en takket tylle og sprøjt kagerne op
Du får lidt marengs til overs, men sprøjt evt. bare nogle redder op på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen på samme måde som i denne opskrift på marengsfigurer ♥