Ingen er vel i tvivl om, at jeg har et forhold til lakridspulver, og i dag skal I få opskriften på mine marengskys med lakrids, som jeg brugte til den søde jordbæris forleden dag.
Når der skal serveres jordbæris, synes jeg godt det søde kan tåle lidt bitter kant, og det valgte jeg altså at servere i form af marengskys med lakrids. De smager fremragende bare som slik og dåsens indhold forsvandt da også relativt hurtigt. Må lige lave en portion mere 🙂
Opskrift på marengskys med lakrids
Ingredienser
- 3 stk æggehvide
- 150 gram økologisk rørsukker
- 1 tsk eddike
- 1,5 tsk lakridspulver
Sådan gør du
- I enrøremaskine piskes æggehviderne stive
- Tilsæt halvdelen af dit sukker og pisk til sukkerkornene er opløst
- Tilsæt resten af sukkeret med lakridspulver og eddike og pisk igen til sukkerkornene er opløst
- Når du har en helt fast skum, som ikke falder ud af skålen, når du vender den på hovedet er din marengs klar til bagning
- På en bageplade med bagepapir sætter du kyssene. Dette gøres nemmest ved at føre marengs i en sprøjtepose, men med god vilje kan du også bruge en ske
- Bag kyssene midt i ovnen ved 180 grader Endvidere sætter jeg lige en grydeske i lågen, så ovnen ikke lukkes helt. Bagetiden varierer alt efter størrelsen, så hold godt øje med dem og regn med 15-30 minutter.
Jeg håber, du får glæde af opskriften, som kan give dig lækre hapsere eller tilbehør til alle mulige desserter
Uh de ser godt nok lækre ud. Det lyder rigtig godt med lidt, der kan være modvægt til det søde. De virker jo lige til at gå til.
De er super nemme at lave og ikke særligt tidskrævende. De smager altså også godt bare som de er – som slik 🙂
Uhm, de ser rigtig lækre ud Dorte 🙂
Og de ER det, så du må igang med piskeriset og prøve dem selv…
Hej Dorte,
Hvas er det for en lakridspulver du bruger?
Mvh Tinna
Hej Tinna, bruger den fra Johan Bülow som er lidt grov i det