En nem måde at få flere grøntsager på er at gøre lidt ekstra ud af dem. Her er en opskrift på fritteret blomkål a la veganske hotwings, som smager lødigt og absolut tilfredsstiller ganen, såvel som maven.
Det her kan godt gå hen og blive en ny besættelse for mig! Fritteret blomkål er overraskende lødigt og man får immervæk kørt lidt kål indenbords. Jeg tør ikke ligefrem påstå, at de er sunde eftersom de bliver stegt i olie, men de kan eventuelt bages i ovnen for at undgå olien – så bliver de bare knap så lødige jo.
Jeg tager udgangspunkt i en vegansk dej baseret på kikærtemel, simpelthen for at sikre lidt protein også. Uanset om du plejer at spise plantebaseret, så er jeg nu ret sikker på, at du vil elske de her, ikke mindst fordi de er simple at lave. Det kan faktisk ikke gå galt, det sværger jeg. Kikærtemel* og hørfrømel* kan købes via mine links eller i en helseforretning nær dig. Hørfrømel kan også laves selv, hvis du simpelthen kører hørfrø gennem en kaffekværn.
Jeg optynder en peanutbuttersauce, som strøs udover de spicy buketter, men du kunne også bruge tahini-dressing, creme fraiche eller noget andet som enten er friskt eller sødt til at give modspil til det krydrede element
Vegansk opskrift på fritteret blomkål a la hotwings
Ingredienser
- 1 spsk hørfrømel
- 3 spsk vand
- 100 gram kikærtemel
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk flagesalt
- 1/2 tsk stærk paprika
- 1,5 dl vand
- 1/5 spsk hotsauce
- 1/2 blomkålshoved
- Til stegning
- 1 dl rapsolie eller en anden smagsneutral olie
Sådan gør du
- Hørfrømel blandes med 3 spsk koldt vand og stilles på køl i 15-20 minutter
- Når det har tyknet op hældes det i en røreskål sammen med de øvrige ingredienser, som røres sammen til en tyk dej. Lad den gerne hvile 10 minutter, mens du gør blomkålsbuketterne klar
- Del blomkålet op i mindre buketter. Lav dem ikke for store, da det vil forlænge stegetiden og give brændte overflader. Vask buketterne og dup dem tørre.
- Hæld blomkålsbuketterne i dejen og brug en ske til at fordele dejen grundigt omkring hele buketten
- I en gryde eller pande med teflon-belægning varmes olien op. Når den er varm kan du teste om den er klar ved at lægge en lille klat dej i og se at den syder.
- Steg 5-8 buketter ad gangen, og skru evt en smule ned for blusset, hvis du synes de tager for hurtigt farve. Buketterne skal gerne nu at blive lidt bløde og tilberedte, selvom det ikke gør noget med lidt bid.
- Når buketterne er blevet fritteret på alle sider og har en dyb gylden farve, tages de fra med en hulske eller tang og over på at stykke køkkenrulle, hvor overskudsolien kan suges fra
- Server dem som snack, forret eller som tilbehør til salater og andre retter
Hvis du vil bage dem i ovnen, så læg dem på et stykke bagepapir med lidt afstand mellem og bag dem 20-30 minutter ved 180 grader eller til de er sprøde og gyldne.
Du kan sagtens bruge dejen til at frittere andre grøntsager og squash eller aubergine i skiver er i hvert fald rigtig godt også. Snitter du squash på langs, så kan du få en ret flot servering ud af det endda.
Skulle det lykkes dig at afprøve opskriften, så tænk gerne på at dele med mig, hvordan det gik og om de blev godkendt hos dig? ♥