Jeg deler en super nem opskrift med jer til pink lemonade. Det er i høj grad en oplevelses-servering – mere end et kulinarisk mesterværk, men det er rent faktisk friskt og velsmagende også.
Pink lemonade er fint at servere og super nemt at lave. Jeg vil gerne give jer en opskrift, men det er op til jer selv at finde den rette balance i smagen. Jeg laver den til den friske side, fordi det er sådan jeg foretrækker den. Med sjove sugerør og en patentflaske ser det helt overskudsagtigt ud, når man serverer for sine gæster – også selvom det egentlig ikke kræver så meget.
Vil du prøve kræfter med lemonaden selv, så skal du blot bruge nogle citroner, almindelig postevand, sukker og en lille rødbede. Se her…
Til en liter lemonade har jeg brugt 3 økologiske citroner, som jeg har presset til saft og hældt på patentflasken. hæld vand på flasken, så den er ca 2/3 fyldt. I et drikkeglas med vand lægges nogle skiver rødbede, som afgiver ganske lidt farve til vandet. Når det tonede vand med rødbedesaft hældes på flasken, begynder lemonaden langsomt at skifte farve. Til slut tilsætter du rørsukker. Jeg har tilsat lidt sukker hver dag i tre dage – det er for at sikre at den ikke ender med at blive alt for sød. Når du synes lemonaden har farve og smag, som du ønsker den, så hæld den igennem en sigte, for at få frugtkødet siet fra.
Patentflasker fås flere steder, denne er fra Ikea, men Søstrene Grene har også nogle.
Hvor længe i forvejen kan man lave denne her limonade? ?