Mos eller blend 2 modne Fairtrade-bananer til en ensartet mos.
Pisk bananmos med smør, salt, sukker og vaniljesukker. Pisk det til en hvidlig, nærmest skummende masse.
I en anden skål piskes æg let sammen.
Mål mel, bagepulver og kartoffelmel af og sigt det i en skål, så det står klar.
Tilsæt nu æg til smørmassen lidt ad gangen, mens der piskes. Det er vigtigt at tage det i små portioner, da det kan skille, hvis du går for hurtigt frem. Skiller det, så tilsæt 1 skefuld melblanding og pisk indtil massen samler sig igen og fortsæt på denne måde indtil alt æg er indarbejdet i dejen.
Vend nu det sidste mel i dejen med en dejskraber og en rolig hånd, så du får det hele indarbejdet uden der opstår mel-lommer.
Når dejen er færdig vendes krymmel i med et par hurtige vendinger med dejskraberen og dejen fordeles i 2 smurte springforme på 16 cm Ø.
Bag kagerne midt i en forvarmet ovn på 175 grader C i 25-35 min. Hold hele tiden øje med dem. De er færdige, når de slipper kanterne og er gyldne. Du kan også teste dem ved at stikke en træpind ned i kagens midte og se at den kommer ud igen uden dej på sig.
Tag kagerne ud og lad dem afkøle helt før de frigøres fra formene. Stil dem på køl før de skæres.