Go Back

Basis spinatsauce til risotto og pastaretter

Ret aftensmad, Hovedret
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 125 gram babyspinatblade
  • 2 dl mælk evt. plantebaseret
  • 2 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stk mellemstort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk revet parmesan
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie på panden til det er transparent. Undgå at det får brunet overfladen
  • Smid de friske spinatblade på panden sammen med vand, mælk og bouillon og lad spinaten ”falde” før du tager det af varmen
  • Flyt det hele over i en blender og blend til du har en jævn sauce uden bladstykker og klumper, og hæld så saucen tilbage i panden
  • Tilsæt salt og peber sammen med revet parmesan og bring saucen til kogepunktet, hvorefter varmen sænkes til medium, mens du stille rører i den
  • Når saucen tykner og er reduceret en smule, er den færdig og kan enten bruges til dagens ret eller føres over i et glas til brug senere på ugen
  • Lad den køle af, før den hældes i en lufttæt beholder med låg og opbevar på køl eller i fryseren.
Keyword opskrift sauce spinat, pasta med spinat, spinatsauce