Go Back

Cremet blomkålssuppe med sesam-topping

Ret aftensmad, frokost
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

Suppe

  • 1 stort blomkålshoved
  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 stk løg
  • 25 gram smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 l cremefine 15%
  • 1 l vand
  • 1 terning høseboullion
  • 1 spsk citronsaft
  • lidt revet muskatnød
  • lidt salt og peber

Topping

  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/4 tsk tørret stødt chili
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • 1/4 tsk flagesalt
  • 1/2 dl hakket persille

Sådan gør du
 

Suppe

  • Skær løg og hvidløg og hak begge dele fint
  • Skræl bagekartoflen og skær i små tern
  • Del blomkålshovedet op i buketter og sautér med løg og hvidløg samt smør i ca 3-4 minutter. De må ikke tage farve, så gør det ved lav varme
  • Tilsæt vand, bouillon og kartofler og kog i ca 25 minutter
  • Tilsæt cremefine og blend til en cremet og jævn konsistens, hvorefter suppen smages til med citronsaft, muskatnød og salt og peber

Topping

  • Varm en pande op med ganske lidt olie (hvis du ikke har en spray, så smør evt. panden med lidt olie) og hæld sesamfrø, tørret chili og muskatnød på panden. Sørg for at røre rundt konstant, så frøene ikke branker. Når de har fået en gylden farve, hældes blandingen i en skål til afkøling. Drys flagesalt i blandingen og vend friskhakket persille rundt i skålen.
Keyword blomkålssuppe, cremet blomkålssuppe opskrift, opskrift suppe, opskrifter vægttab, vægttabsmad