Go Back

Fynske tebirkes uden remonce

Ret bagværk, Morgenmad
Antal 16 små stk

Ingredienser
  

  • 100 gram smør
  • 50 gram gær
  • 1 dl sødmælk
  • 1 stk æg
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl yogurt naturel
  • 6 dl hvedemel
  • 1 stk sammenpisket æg til pensling
  • lidt Chirafrø eller birkes

Sådan gør du
 

  • Smelt smør og bland det med mælk, således blandingen er fingervarm
  • Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt salt og sukker
  • Rør æg og yogurt i blandingen og tilsæt mel lidt ad gangen
  • Når dejen begynder at blive så fast, at du ikke længere kan røre med en grydeske, tages den ud på et melet bord og æltes sammen til al mel er absorberet. Dejen bliver til at uklistret blød, men fast dej
  • Lad den hæve 30 minutter et lunt sted
  • Tag smør ud på køkkenbordet imens, så den bliver mere smørbar til det næste step

Efter hævning

  • Drys bordet med lidt mel og rul halvdelen af din dej tyndt ud med en kagerulle (ca 5 mm tyk)
  • Smør et tyndt lag smør på hele fladen og fold nu dejen sammen 3-4 gange og gentag processen 2-3 gange talt
  • Udrul en sidste gang til et tyndt lag på 5-8 mm. Smør igen overflade med et tyndt lag smør og fold så dejen som du ville gøre med en roulade
  • Med en let hånd trykkes rouladen lidt flad, hvorefter der skæres snitter med en skarp kniv
  • Gentag processen med den anden halvdel dej
  • Tænd ovnen på 225ºC, så den er varm og klar efter hævningen

2. hævning

  • Læg snitterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket et lunt sted i cirka 30 minutter.
  • Pensl med æg og drys med chiafrø eller med birkes og bag dem på næstnederste rille i 10-12 minutter.
Keyword lækre tebirkes, opskrift fødselsdagsboller, opskrift fynske tebirkes, opskrift tebirkes