Go Back

Glutenfri æblemuffins med sprød mandeltop

Ret Dessert
Antal 6 stk

Ingredienser
  

  • 85 gram rismel
  • 45 gram boghvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 25 gram mandelmel
  • 40 gram rørsukker
  • 50 gram smør
  • 1 1/4 dl mælk
  • 1 stk æg
  • mandelflager

Sådan gør du
 

  • Mel, kanel, salt og bagepulver sigtes i en skål. Mandelmel og sukker tilsættes og blandingen vendes med en ske.
  • I en stor kop smeltes smør, som piskes let med mælk og æg.
  • Æggeblandingen tilsættes melblandingen, som nu vendes indtil dejen er jævn.
  • Skræl et æble og skær i tern på ca 1 cm.
  • Put dej i 6 cupcakeforme (smør dem først med lidt smagsneutral olie) og stik så æblestykker ned i dejen, så de er næsten dækket men ikke rammer bunden.
  • Dæk med det sidste dej og pynt med mandelflager og et drys med rørsukker.
  • Bag dem midt i en forvarmet ovn på 200ºC i 20-25 minutter.
Keyword æble muffins, glutenfri kageopskrift, muffins sprød mandeltop, opskrift muffins med mandel æble