Go Back

Glutenfri banankage med chokoladestykker

Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 2 stk æg
  • 2 stk modne bananer
  • 100 gram rismel
  • 200 gram sukker
  • 100 gram boghvedemel
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vanillepulver
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 200 gram mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • De tørre ingredienser røres rundt i en stor skål, hvorefter æg og olie røres med.
  • Bananerne blendes med stavblenderen og tilsættes dejen.
  • Når dejen er rørt jævn tilsættes chokoladestykker, som jeg vælger at bryde til ret store klumper – de skal jo ikke bare smelte væk i ovnen, vel?
  • Til bagningen fandt jeg i dagens anledning min oldemors gamle Madam Blå-form frem, smurte den grundigt med en smagsneutral olie, hvorefter dejen blev fordelt.
  • Kagen bages midt i ovnen ved 185º C i ca. 25 minutter. Det er vigtigt, at du holder øje med kagen, prøver at stikke med en strikkepind, da bageformen kan ændre på bagetiden.
Keyword glutenfri banankage med chokolade, glutenfri kageopskrift, glutenfri opskrifter, opskrift banankage