Go Back

Glutenfri ingefærkager med glasur

Ingredienser
  

  • 125 gram mandelmel
  • 125 gram brun farin
  • 130 gram fuldkornsrismel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 65 gram smeltet smør
  • 1 stk æg
  • 1/2 dl ahornsirup

Sådan gør du
 

  • Bland de tørre ingredienser, minus brun farin, i en skål. Det er vigtigt at ingefæren er blandet jævnt i blandingen, så der ikke opstår klumper i småkagerne.
  • Smelt smørret og bland det med sirup og brun farin før du vender melblandingen i
  • Når det er blandet godt sammen tilsættes æg, som binder dejen sammen. Det kan være nødvendigt at tage hænderne i brug for at massere dejen ordentligt sammen og jeg synes endda det bliver bedst, hvis dejen puttes i en frostpose, som masseres forsigtigt
  • Lad dejen hvile i køleskabet 1 times tid (eller til dagen efter) før du ruller ud til ca. 5 mm tykkelse og stikker kagerne ud med udstikkere
  • Brug lidt rismel på bordet og rul fra alle retninger med en rolig hånd, således der ikke kommer sprækker i dejen. Driller det, så kan du også lægge dejen mellem 2 stykker bagepapir
  • Kagerne bages på næstnederste rille ved 180ºC i 7-8 minutter, men hold altid øje med dem. De er færdige, når de er let gyldne
  • Lad dem køle på en bagerist og først når de er helt kolde kan de pyntes med glasur. Brug en sprøjtepose med minibitte hul, så du kan lave sirlige prikker og kanter, eller lad børnene bruge farvet glasur
Keyword ingefærkager, ingefærsmåkager med glasur, julekager til juletræet, julens opskrifter, opskrift ingefær småkager