Go Back

Glutenfri luftige gulerodsboller

Ret bagværk, Morgenmad
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • 650 ml lunken vand
  • 150 gram revet gulerod
  • 100 gram majsmel
  • 25 gram kokosfibermel
  • 25 gram tapiokamel
  • 25 gram boghvedemel
  • 25 gram fuldkorns rismel
  • 25 gram Fiber Husk
  • 3 spsk Po Fiber
  • 50 gram mandelmel
  • 50 gram havregryn
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk fint salt

Sådan gør du
 

  • Start med at opløse gær i lunken vand. Mens den opløses i en lille skål blandes alle de tørre ingredienser i en bageskål. Når de tørre ingredienser af blandet grundigt sammen og gæren er opløst i vandet hældes det hele sammen.
  • Nu skal dejen røres sammen og du skal røre luft ind i den. Det er optimalt at bruge en røremaskine, så du kan sætte den til at røre i 5-10 minutter med en dejkrog, men du kan også vælge at bruge din elpisker med dejkroge – så får du stærke arme, ha ha.
  • Når dejen er rørt luftig skrabes kanterne ned og dejen stilles til hævning med et klæde over i 1 1/2 time.
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Smør nu nogle forme med lidt olie og flyt dej over i hver form med en ske. De vil hæve en smule i ovnen, så fyld dem ikke helt op til kanten.
  • Bollerne bages 30 min midt i ovnen og køles helt ned, før de nydes med lidt smør og dit foretrukne pålæg.
Keyword glutenfri boller, glutenfri fødselsdagsboller, glutenfri opskrift luftige boller, opskrift glutenfri boller med gær, opskrift glutenfri gulerodsboller