Go Back

Glutenfrit rugbrød

Ret bagværk, frokost
Antal 1 brød

Ingredienser
  

  • 100 gram kogte røde linser
  • 1 stk moden banan
  • 5 stk æg
  • 40 gram hørfrø
  • 30 gram hørfrømel eller hørfrø hvis du ikke har det
  • 70 gram solsikkekerner
  • 70 gram mandler
  • 70 gram græskarkerner
  • 40 gram pecannødder
  • 30 gram hasselnødder
  • 30 gram sesamfrø
  • 70 gram mandelmel
  • 30 gram majsmel
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk kokossukker

Sådan gør du
 

  • Skyl linserne og kog dem med lidt salt. Når de er kogt bløde drænes vandet fra.
  • Mens linserne noget hældes alle nødder og kerner (ikke meltyperne) i en foodprocessor og blendes til en grov mel. Tag ca 1/3 fra i en stor røreskål.
  • I foodprocessoren tilsættes banan, salt, kokossukker, kogte linser og æg til den resterende 2/3 af nøddemelsblandingen. Blend grundigt, så dejen bliver næsten lind, og hæld den over i røreskålen, hvor du med en stor ske blander dejen sammen med de grovere kerner.
  • Smør en rugbrødsform og hæld dejen over i. Bag brødet ved 170 i ca 35-40 minutter – prik gennem brødet med en tynd nål eller strikkepind undervejs, hvis du er i tvivl om det er færdigt. Når nålen ikke er klæbrig er dit brød klar til at komme ud af ovnen.
  • Lad brødet hvile i formen og skær det i skiver, når det er næsten eller helt koldt.
Keyword glutenfrit brød, opskrift glutenfrit rugbrød, opskrift protein brød, opskrift rugbrød