Skyl linserne og kog dem med lidt salt. Når de er kogt bløde drænes vandet fra.
Mens linserne noget hældes alle nødder og kerner (ikke meltyperne) i en foodprocessor og blendes til en grov mel. Tag ca 1/3 fra i en stor røreskål.
I foodprocessoren tilsættes banan, salt, kokossukker, kogte linser og æg til den resterende 2/3 af nøddemelsblandingen. Blend grundigt, så dejen bliver næsten lind, og hæld den over i røreskålen, hvor du med en stor ske blander dejen sammen med de grovere kerner.
Smør en rugbrødsform og hæld dejen over i. Bag brødet ved 170 i ca 35-40 minutter – prik gennem brødet med en tynd nål eller strikkepind undervejs, hvis du er i tvivl om det er færdigt. Når nålen ikke er klæbrig er dit brød klar til at komme ud af ovnen.
Lad brødet hvile i formen og skær det i skiver, når det er næsten eller helt koldt.