Go Back

Granolabarer med peanutbutter

Ret snacks
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 80 gram smør
  • 2 spsk grov peanutbutter
  • 2 tsk ahornsirup
  • 1/4 tsk lakridspulver
  • 1 knsp flagesalt
  • 1/2 dl mandler
  • 1/4 dl tørrede tranebær
  • 150 gram havregryn

Sådan gør du
 

  • Lad smør og peanutbutter blive blødt i en skål før du rører det grundigt sammen med sirup, lakridspulver og salt
  • Tænd ovnen på 160º C
  • Når smørblandingen er fuldstændig jævn og blød blandes bær, hakkede mandler og havregryn i
  • Brug hænderne til at ælte dejen helt sammen
  • Læg bagepapir i en rugbrødsform og fordel granoladejen heri
  • Med bagsiden af en ske trykkes dejen godt ud i hjørner og kanter
  • Bag granolabarerne på nederste rille i ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter hvor blød/sprød, du foretrækker dine barer. Mine fik faktisk 25 minutter, hvilket efterlod dem sprøde hele vejen til midten
  • Frisk ude af ovnen skærer du dine barer ud. Dette skal gøres, mens de stadig er varme, da de ellers hurtigt kan smuldre fra dig, når kniven sættes i den kolde, sprøde granola
Keyword granolabar med peanutbutter, madpakke snack, opskrift granolabarer, sunde madpakkeideer