Go Back

Havregrynsboller med grøntsager

Ret bagværk, Morgenmad
Antal 20 stk
Kalorier 145 kcal

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk salt
  • 400 gram kogt sød kartoffel
  • 2 dl mælk
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 200 gram havremel eller havregryn, som blendes
  • 150 gram havregryn finvalsede
  • 300 gram fuldkornsrismel eller hvedemel
  • 2 dl grøntsagsris gerne blandet broccoli blomkål, spidskål, gulerød

Sådan gør du
 

  • Start ved at opløse gæren i lunken vand med honning og salt
  • Blend kogt sød kartofel med mælk og kardemomme og grøntsagsrisene. Du kan sagtens undlade at blende grøntsagsrisene for i stedet at blande dem i dejen, så får bollerne en mere grov tekstur, hvor du "møder" grøntsagerne
  • Bland det hele sammen i en stor røreskål
  • Blend den portion havregryn, som skal gøres til mel og hæld melet i røreskålen sammen med rismel og finvalsede havregryn.
  • Rør nu dejen grundigt sammen og lad den hvile i 40 minutter. Vær opmærksom på at dejen ikke hæver som en klassisk bolledej, men den vil blive mere luftig efter hviletiden
  • Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader
  • Med en ske formes ca. 20 boller som fordeles på 2 bageplader med bagepapir
  • Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter uden de bliver mørke. Du kan banke dem på bunden for at fornemme om de er færdige (hvis de lyder hule)
Keyword bagværk med grøntsager, boller med broccoli, opskrift havregrynsboller, opskrift sunde boller, sunde boller med grøntsager