Start ved at opløse gæren i lunken vand med honning og salt
Blend kogt sød kartofel med mælk og kardemomme og grøntsagsrisene. Du kan sagtens undlade at blende grøntsagsrisene for i stedet at blande dem i dejen, så får bollerne en mere grov tekstur, hvor du "møder" grøntsagerne
Bland det hele sammen i en stor røreskål
Blend den portion havregryn, som skal gøres til mel og hæld melet i røreskålen sammen med rismel og finvalsede havregryn.
Rør nu dejen grundigt sammen og lad den hvile i 40 minutter. Vær opmærksom på at dejen ikke hæver som en klassisk bolledej, men den vil blive mere luftig efter hviletiden
Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader
Med en ske formes ca. 20 boller som fordeles på 2 bageplader med bagepapir
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter uden de bliver mørke. Du kan banke dem på bunden for at fornemme om de er færdige (hvis de lyder hule)
Keyword bagværk med grøntsager, boller med broccoli, opskrift havregrynsboller, opskrift sunde boller, sunde boller med grøntsager