Go Back

Juleboller med remonce af æble, dadler og mandler

Ret bagværk, Dessert
Antal 12 stk

Ingredienser
  

Bolledej

  • 150 gram smør
  • 3 dl mælk
  • 20 gram rørsukker
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 50 gram økologisk gær
  • 400 gram mel
  • 50 gram mandelmel

Remoncefyld

  • 2 stk æbler med skrald
  • 50 gram smør stuetemperatur
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk kokossukker
  • 5 stk dadler medjool
  • 1/2 tsk kanel
  • 40 gram mandelmel

Til pensling

  • lidt æggehvide
  • lidt rørsukker
  • 15 stk mandler, hakket fint

Sådan gør du
 

Lav din bolledej

  • Start med at smelte dit smør og bland det sammen med mælk, salt, kardemomme og sukker.
  • Opløs nu gæret heri
  • Når gæren er helt opløst tilsættes mandelmel og halvdelen af hvedemelet, som røres grundigt sammen med en grydeske.
  • Tilsæt nu resten af hvedemelet og rør dejen jævn og blank før den stilles til hævning i ca. 20 minutter.

Lav remonce med æbler

  • I en foodprocessor blendes alle remonce-ingredienserne til en fed smørkonsistens med rustikke bidder af æble i

Fold bollerne og bag dem

  • Efter hævning tages dejen ud på et melet bord. Slå den sammen og ælt den grundigt ved at trække den fra hinanden og folde den sammen igen. Du skal arbejde den elastisk og gøre den blank før den er klar
  • Udskær dejen i 12 lige store stykker. Brug håndfladen til at flade en bolle ud og læg så en spsk remonce på midten. Fold siderne op og knib dem sammen, så der bliver lukket helt af
  • Stil bollerne til hævning i 20 min
  • Tænd varmluftsovnen på 200 grader (alm ovn 225 grader) og pensl bollerne med æggehvide. Drys med sukker og hakkede mandler og bag dem 12-15 minutter til de er gyldne.
Keyword æbleboller, boller med remonce, juleboller, juleopskrifter, opskrift juleboller