Start med at smelte dit smør og bland det sammen med mælk, salt, kardemomme og sukker.
Opløs nu gæret heri
Når gæren er helt opløst tilsættes mandelmel og halvdelen af hvedemelet, som røres grundigt sammen med en grydeske.
Tilsæt nu resten af hvedemelet og rør dejen jævn og blank før den stilles til hævning i ca. 20 minutter.
Lav remonce med æbler
I en foodprocessor blendes alle remonce-ingredienserne til en fed smørkonsistens med rustikke bidder af æble i
Fold bollerne og bag dem
Efter hævning tages dejen ud på et melet bord. Slå den sammen og ælt den grundigt ved at trække den fra hinanden og folde den sammen igen. Du skal arbejde den elastisk og gøre den blank før den er klar
Udskær dejen i 12 lige store stykker. Brug håndfladen til at flade en bolle ud og læg så en spsk remonce på midten. Fold siderne op og knib dem sammen, så der bliver lukket helt af
Stil bollerne til hævning i 20 min
Tænd varmluftsovnen på 200 grader (alm ovn 225 grader) og pensl bollerne med æggehvide. Drys med sukker og hakkede mandler og bag dem 12-15 minutter til de er gyldne.
Keyword æbleboller, boller med remonce, juleboller, juleopskrifter, opskrift juleboller