Go Back

kartoffel rösti med smørstegte kantareller

Ret Forret
Antal 2 portioner

Ingredienser
  

Kartoffel Rösti

  • 1 kg kartofler
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg lille
  • 1 stk æg
  • 4 spsk pankorasp eller mel
  • 1 tsk salt
  • lidt peber
  • Smør eller olie til stegning

Kantareller

  • 1 bakke kantareller
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 citron skallen
  • 1/2 stk løg
  • 25 gram smør

Øvrige ingredienser

  • hakket persille
  • lidt salt
  • 1 spsk aioli

Sådan gør du
 

Klargøring

  • Skræl kartoflerne og riv dem på rivejern eller i en foodprocessor med rive-funktion
  • Læg de revede kartofler i iskoldt vand i 15 minutter.
  • Dræn vandet fra og kram så meget vand fra med hænderne, som du kan. Fordel kartoflerne på et rent klæde, drys dem med lidt salt og lad dem dræne yderligere
  • Skyl kantarellerne under koldt rindende vand og læg dem på et rent klæde, hvor de skal have lov at tørre helt

Rösti

  • Hak 1 helt løg og 2 fed hvidløg fint og del portionen i 2 lige dele. Den ene stilles til side til brug ved tilberedningen af kantarellerne senere.
  • Pisk æg med løg, hvidløg og salt og peber
  • I en stor skål blandes æggemasse med kartofler og rasp, som nu er klar til at blive stegt som klatter på panden.
  • Varm en pande op til medium varme og tilføj lidt olie
  • Med en stor ske formes klatter, som flades let ud på panden og samles ved kanterne. Steg klatterne gyldne og møre og læg dem på et serveringsfad evt med lidt køkkenrulle under for at suge det overskydende fedtstof fra

Kantareller tilberedes

  • På en anden pande smeltes smør, hvor løg og hvidløg blancheres ganske kort
  • Vend svampene i og riv citronskal over. Skru op for max varme rist svampene hårdt, mens du løbende vender dem med en spartel
  • Server 3 rösti på en tallerken med en klat aioli og svampene på toppen samt hakket persille og et par drys med flagesalt. Bon appetit!
Keyword hjemmelavet rösti, opskrift forret, opskrift kartoffel rösti, opskrifter med kantareller, rösti med kantareller, smørstegte kantareller