Skræl kartoflerne og riv dem på rivejern eller i en foodprocessor med rive-funktion
Læg de revede kartofler i iskoldt vand i 15 minutter.
Dræn vandet fra og kram så meget vand fra med hænderne, som du kan. Fordel kartoflerne på et rent klæde, drys dem med lidt salt og lad dem dræne yderligere
Skyl kantarellerne under koldt rindende vand og læg dem på et rent klæde, hvor de skal have lov at tørre helt
Rösti
Hak 1 helt løg og 2 fed hvidløg fint og del portionen i 2 lige dele. Den ene stilles til side til brug ved tilberedningen af kantarellerne senere.
Pisk æg med løg, hvidløg og salt og peber
I en stor skål blandes æggemasse med kartofler og rasp, som nu er klar til at blive stegt som klatter på panden.
Varm en pande op til medium varme og tilføj lidt olie
Med en stor ske formes klatter, som flades let ud på panden og samles ved kanterne. Steg klatterne gyldne og møre og læg dem på et serveringsfad evt med lidt køkkenrulle under for at suge det overskydende fedtstof fra
Kantareller tilberedes
På en anden pande smeltes smør, hvor løg og hvidløg blancheres ganske kort
Vend svampene i og riv citronskal over. Skru op for max varme rist svampene hårdt, mens du løbende vender dem med en spartel
Server 3 rösti på en tallerken med en klat aioli og svampene på toppen samt hakket persille og et par drys med flagesalt. Bon appetit!
Keyword hjemmelavet rösti, opskrift forret, opskrift kartoffel rösti, opskrifter med kantareller, rösti med kantareller, smørstegte kantareller