Go Back

Klassiske jødekager med kanelsukker

Ret Dessert
Antal 1 plade

Ingredienser
  

  • 125 gram mel
  • 1/4 tsk hjortetaksalt
  • 70 gram sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 spsk fløde

Til pensling

  • 1 stk sammenpisket æg
  • 2 spsk kanelsukker

Sådan gør du
 

  • Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål
  • Skær smørret i små stykker og smuldr det i den tørre blanding, som samles med hænderne
  • Rør æggeblommen sammen med fløden og tilsæt den til dejen som samles med en let hånd og lægges på kæl mindst 1 time
  • Strø lidt mel på bordet og rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse og stik kagerne ud med kageforme.
  • Pensl kagerne med pisket æg og drys med kanelsukker.
  • Bag dem ved 170 grader på næstnederste rille i 6-8 minutter, til de er smukt gyldne. Hold øje med dem, fordi det går hurtigere end du aner, og de smager altså bedst som lyse gyldne
Keyword jødekage småkager, jødekager, julens opskrifter, klassiske jødekager med kanelsukker, opskrift jødekager, opskrifter julesmåkager