Klassiske vanillekranse
En bageportion svarer til 3 bradepander, så du er godt dækket ind med blot en enkelt portion. Omvendt skal du ikke lave dem alt for tidligt, fordi de får hurtigt ben at gå på, de sprøde og fristende kranse. Bon appetit!
- 500 gram hvedemel
- 1/4 tsk hjortetaksalt
- 1/4 tsk bagepulver
- 1 stk vanillestang
- 100 gram mandelmel
- 250 gram sukker
- 400 gram blødt smør
- 1 stk æg
Sigt mel, hjortetaksalt og bagepulver i en skål og til dernæst vanillekorn fra en stang, du har skrabet fri først
Blend mandelmelet, så det bliver ekstra fint og tilsæt det med sukker og terninger af blød smør
Gnid eller rør det sammen til smørret er helt indarbejdet og tilsæt til sidst ægget, som bruges til at samle dejen med. Jeg oplever, at det er nemmest at bruge hænderne til at massere dejen helt jævn og blank.
Monter en kødhakker med det flade takkede hul forneden og tril tykke pølser af dej, der køres gennem maskinen. Form de afskårede stykker til kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kransene 6-9 minutter ved 175 grader på midterste rille og lad dem ikke blive brune. Når du tager dem ud virker de lyse og bløde, men tag ikke fejl. De hærder op og bliver sprøde og lige, som de skal være, når du lader dem køle af på en rist.
Keyword julens opskrifter, opskrift klassiske vanillekranse, opskrift vanillekranse, vanillekranse