Lækre citronsmåkager pyntet med royal icing
De skønneste småkager, som kan bages og nydes året rundt. Frisk citronsmag i kombination med den søde glasur gør dem helt fantastiske, men naturligvis kan de også nydes uden den tykke glasur.
- 250 gram smør stuetempereret
- 1 spsk mælk stuetempereret
- 1 stk æg, stuetempereret
- 400 gram mel
- 150 gram flormelis
- 2 spsk tapioka
- 1 nip salt
- 1/4 tsk vanillepulver
- 1 stk citron, skal
- lidt ekstra mel til udruldning
- lidt mælk til pensling
I en skål piskes smør, mælk og æg sammen til en luftig masse.
Tilsæt flormelis og pisk igen – start på lav styrke, så du ikke får en sky af flormelis i hovedet.
Tilsæt nu vanillepulver, citronskal, salt, mel og tapioka og ælt dejen til en jævn og klumpfri dej. Det er en god hjælp at lægge dejen i en frysepose til sidst og massere den i posen, hvor den samler sig og straks efter kan flades ud i posen og lægges til hvile på køl.
Efter minimum 30 min på køl kan dejen udrulles til en tykkelse på 4-5 mm. Udstik dine småkager med kageudstikkere og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl kagerne med lidt mælk og bag dem midt i ovnen ved 180 grader 12-14 min til de har en lys gylden farve.
Lad dem afkøle helt før de evt. pyntes med royal icing.
Keyword citron småkager, Jule småkager, julens opskrifter, opskrift royal icing, opskrift småkager til glasur, småkager med skarp kant