Go Back

Lødig pastaret med cremet tomatsauce (plantebaseret)

Ret aftensmad, Hovedret
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

  • 100 gram løg
  • 10 gram valnødder
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 20 gram koncentreret tomatpure
  • 75 gram cashewnødder rå og usaltede
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 200 ml vand eller efter behov
  • 40 gram syltet rød peberfrugt Jeg bruger den fra Coop
  • 1 dåse flåede tomater økologiske
  • 50 gram baby spinatblade
  • 5 gram gærflager
  • 450 gram tørret pasta

Sådan gør du
 

  • Med mindre du har en møg-kraftig blender, så sæt dine cashewnødder i blød i koldt vand natten over eller i hvert fald 4 timer før madlavningen. Hæld vandet fra og skyl dem i kold vand før brug.
  • Hak løg og valnødder til små tern og bidder
  • I en sautetpande eller gryde varmes olien op og løg, valnødder og hvidløgspulver svitses og blødgøres. Lad det ikke blive branket men gerne blødt og farvet
  • Tilsæt 1 dl vandtil panden og lad det opløse alle smagende fra panden
  • Tilsæt nu tomatpuré og lad det stege og smelte sammen med løgmassen i yderligere 1-2 min. Sluk for varmen.
  • Blend de blødgjorte cashewnødder med 100 ml vand, citron og lidt salt. Blend det grundigt og med høj styrke så det opnår en lidt flødeagtig konsistens
  • Tilsæt nu syltede peberfrugter, flåede tomater og løgmassen fra panden til blenderen og blend ved høj styrke til det danner en homogen og tyk sauce
  • I en gryde sættes vand over til pastaen, som koges med en smule salt
  • Hæld saucen tilbage på din pande, hvor gærflager tilsættes og røres i. Saucen skal nu stå og simre under låg i 10 min. Hold øje med saucen at den ikke tørrer ind – tilsæt løbende lidt vand hvis nødvendigt og smag til med salt og peber
  • Når pastaen en al dente (næsten færdig) flyttes den over i panden med bare 1-2 skefulde pastavand. Læg også spinatbladene over og vend hele retten sammen med en rolig hånd, så du ikke får ødelagt pastaerne. Efter 1-2 minutter er retten færdig og klar til servering
Keyword cremet pastaret, luksus pasta, opskrift pastaret, opskrift vegansk pastaret, vegansk pastasauce