Med mindre du har en møg-kraftig blender, så sæt dine cashewnødder i blød i koldt vand natten over eller i hvert fald 4 timer før madlavningen. Hæld vandet fra og skyl dem i kold vand før brug.
Hak løg og valnødder til små tern og bidder
I en sautetpande eller gryde varmes olien op og løg, valnødder og hvidløgspulver svitses og blødgøres. Lad det ikke blive branket men gerne blødt og farvet
Tilsæt 1 dl vandtil panden og lad det opløse alle smagende fra panden
Tilsæt nu tomatpuré og lad det stege og smelte sammen med løgmassen i yderligere 1-2 min. Sluk for varmen.
Blend de blødgjorte cashewnødder med 100 ml vand, citron og lidt salt. Blend det grundigt og med høj styrke så det opnår en lidt flødeagtig konsistens
Tilsæt nu syltede peberfrugter, flåede tomater og løgmassen fra panden til blenderen og blend ved høj styrke til det danner en homogen og tyk sauce
I en gryde sættes vand over til pastaen, som koges med en smule salt
Hæld saucen tilbage på din pande, hvor gærflager tilsættes og røres i. Saucen skal nu stå og simre under låg i 10 min. Hold øje med saucen at den ikke tørrer ind – tilsæt løbende lidt vand hvis nødvendigt og smag til med salt og peber
Når pastaen en al dente (næsten færdig) flyttes den over i panden med bare 1-2 skefulde pastavand. Læg også spinatbladene over og vend hele retten sammen med en rolig hånd, så du ikke får ødelagt pastaerne. Efter 1-2 minutter er retten færdig og klar til servering