I en stor røreskål smuldres gær i lunken vand med sukker og salt. Lad det opløses helt.
Imens slås ægget ud i mælken, som piskes let sammen og rør det sammen med gæropløsningen.
Smelt smør og bland det heri sammen med skyr. Obs! Hvis smørret er for varmt skal du vente, så ægget ikke begynder at blive tilberedt i blandingen! Smørret skal være flydende og lillefingervarmt
Rør nu blandingen grundigt sammen, så skyr er næsten opløst
Bland halvdelen af melet i og rør og gentag. Lad dog ca 50 gram mel bliver til overs til æltningen senere.
Når dejen er samlet med en grydeske, dog stadig lidt for våd til at skulle håndtere med hænderne, så stil den til hævning i 40 minutter et lunt sted med et klæde over
Remonce
Med et elektrisk piskeris piskes smør med sukker, farin og kanel og stilles til side ind til udrulningen
Efter hævning
Når dejen har hævet væltes den ud på et melet køkkenbord. Ælt den grundigt igennem og opbrug det sidste mel. Sørg for at ælte i minimum 5 minutter, så du får aktiveret dejens elasticitet
Med en kagerulle og lidt ekstra mel rulles dejen ud til en stor firkanet, ca 8 ml tykt
Fordel nu remoncen på hele firkanten og lad intet gå til spilde
Rul nu dejen. Start ved din krop og fold hele den langside væk fra dig selv. Fortsæt med at rulle til du slutteligt har en pølse.
Skær med en skarp kniv pølsen op i 18 tykke stykker, som lægges tæt i en bradepande foret med bagepapir.
Stil dem til en kot hævning mens ovnen opvarmes til 200 grader
Bag kanelsneglene på rillen under midten i ca 20 minutter og tag dem ud til afkøling før du blander glasure og fordeler den på alle sneglene