Go Back

Luftige og snaskede kanelsnegle

Ret bagværk, Dessert, kagge
Antal 18 store stk

Ingredienser
  

Dejen

  • 50 gram gær
  • 100 gram smør
  • 1 stk æg M/L stuetempereret
  • 1 dl mælk stuetempereret
  • 1 dl skyr naturel
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 20 gram rørsukker
  • 600 gram hvedemel

Remonce

  • 200 gram smør stuetempereret
  • 75 gram brun farin
  • 75 gram rørsukker
  • 2 tsk kanel

Glasur

  • 1 dl flormelis
  • 1 spsk vand

Sådan gør du
 

Dejen

  • I en stor røreskål smuldres gær i lunken vand med sukker og salt. Lad det opløses helt.
  • Imens slås ægget ud i mælken, som piskes let sammen og rør det sammen med gæropløsningen.
  • Smelt smør og bland det heri sammen med skyr. Obs! Hvis smørret er for varmt skal du vente, så ægget ikke begynder at blive tilberedt i blandingen! Smørret skal være flydende og lillefingervarmt
  • Rør nu blandingen grundigt sammen, så skyr er næsten opløst
  • Bland halvdelen af melet i og rør og gentag. Lad dog ca 50 gram mel bliver til overs til æltningen senere.
  • Når dejen er samlet med en grydeske, dog stadig lidt for våd til at skulle håndtere med hænderne, så stil den til hævning i 40 minutter et lunt sted med et klæde over

Remonce

  • Med et elektrisk piskeris piskes smør med sukker, farin og kanel og stilles til side ind til udrulningen

Efter hævning

  • Når dejen har hævet væltes den ud på et melet køkkenbord. Ælt den grundigt igennem og opbrug det sidste mel. Sørg for at ælte i minimum 5 minutter, så du får aktiveret dejens elasticitet
  • Med en kagerulle og lidt ekstra mel rulles dejen ud til en stor firkanet, ca 8 ml tykt
  • Fordel nu remoncen på hele firkanten og lad intet gå til spilde
  • Rul nu dejen. Start ved din krop og fold hele den langside væk fra dig selv. Fortsæt med at rulle til du slutteligt har en pølse.
  • Skær med en skarp kniv pølsen op i 18 tykke stykker, som lægges tæt i en bradepande foret med bagepapir.
  • Stil dem til en kot hævning mens ovnen opvarmes til 200 grader
  • Bag kanelsneglene på rillen under midten i ca 20 minutter og tag dem ud til afkøling før du blander glasure og fordeler den på alle sneglene
Keyword luftige kanelsnegle, opskrift kanelsnegle, opskrift klassiske kanelsnegle, snaskede kanelsnegle