Go Back

One pot pastaret med tomat, bacon og squash

Ret aftensmad, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 pakke pakke bacon eventuelt røget
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 175 gram squash
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 3 dl tomatsauce Passata di pomodoro – kan også blot være blendet flåede tomater
  • 700 ml vand
  • 250 gram penne pasta
  • 50 gram revet parmesan
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Snit løg i mindre tern og snit også hvidløg i helt små tern
  • Halvdelen af squashen rives på den grove side af et rivejern, mens den anden halvdel skæres i rustikke tern, som lægges til side
  • I en mellemstor gryde steges bacon og olivenolie til det får lidt sprød stegeskorpe
  • Når du er glad for baconets stegeskorpe tilsættes løg, hvidløg og squash sammen med tomatkoncentrat.
  • Rør i gryden i et lille minuts tid og tilsæt så ca 1/2 dl vand, som røres rundt for at lade det opløse den mørke farve fra bunden af gryden
  • Herefter tilsættes resten af vandet sammen med den tørrede penne pasta og den purerede tomat passata. Tilsæt også lidt salt og peber efter smag.
  • Læg låg på og lad retten simre ved medium varme. Kig til den og rør rundt i ny og næ.
  • Riv næsten al parmesanen på den fine side af et rivejern og gem det sidste til at drysse over retten ved servering
  • Når væsken er kogt væk og pastaen er al dente hældes revet parmesan i, som vendes blidt rundt i retten sammen med de rustikke squashtern
  • (tilsæt evt lidt ekstra vand, hvis pastaen ikke er klar, når væsken har aftaget)
Keyword nem pastaret, one pot pasta, opskrift one pot pasta