Dit smør skal være blødt men uden at være slasket og løbende. Skær det ud i stykker og pisk det med det flade piskeris i din røremaskine. Giv det en ordentlig omgang, så det bliver lyst og luftigt – jeg plejer at lade maskinen køre i 3-5 minutter.
Tilsæt cirka halvdelen af din flormelis og start maskinen på laveste niveau, så du ikke får en sky af sukker i hovedet. Når det ikke længere støver skruer du op for maskinen og giver det en grundig piskning. Gentag med den sidste del sukker.
Vil du indfarve din buttercream, så gør det nu ved at stikke bare en knivspids af pastafarv ned i din buttercream sammen med vanilleessens. Rør igen og gentag med farven, hvis du ikke er tilfreds endnu.
Ret til sidst konsistensen op med lidt væske. Jeg bruger oftest lidt mælk, men det kan også være hyldeblomstsaft, fløde eller kaffe. Den endelige konsistens skal være fast, men formbar, sådan at du uden for mange kræfter kan presse din buttercream gennem en tylle.