Go Back

Opskrift græskarkage med sirup glace

Ingredienser
  

  • 3 stk æg
  • 1/2 dl vindruekerneolie
  • 1 dl kokossukker
  • 2 dl rørsukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk muskatnød
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 2,5 dl græskarpuré
  • 3 dl sigtet hvedemel

Sirup glace

  • 1/2 dl rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk kokosolie
  • 1/2 dl græskarkerner til topping

Sådan gør du
 

  • Pisk alle ovenstående ingredienser (minus græskar og mel) i ca. 1 minut, så det bliver mere luftigt og “skummende”. Det bliver selvfølgelig ikke til en skum, men du vil se at det ligesom tykner lidt.
  • Tilsæt nu græskaret og pisk igen. Sigt lidt mel i ad gangen, mens der piskes og hæld så dejen i en bageform med bagepapir.
  • Kagen bages midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 50-60 minutter. Det er vigtigt at holde øje med den, så du kan flytte ned længere ned i ovnen, hvis du synes den får for hurtigt farve. Brug en træpind til at stikke midt ned i kagen for at tjekke, om den er færdig.
  • Varm ingredienserne op i kasserolle med tyk bund, mens du rører med en træske. Forlad ikke gryden, da det skal reduceres mens du rører i det. Når siruppen har reduceret til 1/3 tilsættes græskarkerne og der røres i 1-2 min mere før det fordeles og hældes over kagen. Siruppen vil være ret flydende, når den er færdig.
Keyword græskarbrød, græskarkage, opskrift græskarkage, saftig græskarkage