Go Back

Opskrift på chokoladefondant med flydende midte

Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 120 gram mørk chokolade 80%
  • 100 gram smør
  • 3 stk pasteuriserede æg
  • 125 gram sukker
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • 60 gram hvedemel

Sådan gør du
 

  • Start med en kasserolle, hvor smørret smeltes.
  • Hak din chokolade til mindre stykker imens, og sluk for blusset så snart smørret er smeltet, hvorefter du kan røre chokoladen i. Du skal ikke gå fra kasserollen, derimod røre mens chokoladen smelter. Det er en god ide at bruge en dejskraber i stedet for en grydeske, fordi du hele tiden kan skrabe grydens kant fri på den måde.
  • Pisk nu sukker, æg og vanillepulver i en ny skål, mens chokoladen køler lidt. Pisk grundigt, så det bliver skummende som en æggesnaps
  • Vend chokolademassen i med en rolig hånd. Her bruger du fortsat dejskraberen og sigter melet i dejen som arbejdes færdig i roligt tempo.
  • Tænd for ovnen på 200 grader (varmluft, ellers 180 grader).
  • Stil papirforme i en fast muffinform og smør dem op med lidt olie.
  • Hæld nu kagedej i hver form, så den er halvt fuld. Bag dem midt i ovnen i cirka 8-10 minutter.
  • De skal bages og serveres umiddelbart med det samme, så du får effekten af den blødende midte, og de er altså ret gode med lidt bær og en god vanilleis til.
Keyword opskrift chokoladefondant, opskrift chokoladekage med flydende midte