Go Back

Opskrift på churros / spanskrør

Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl vand
  • 2,5 dl hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl rapsolie
  • 1/4 liter rapsolie til stegning

Sådan gør du
 

  • Start i en lille kasserolle, hvor du bringer vand, salt, sukker og 1 dl olie til kogepunktet.
  • Sluk for blusset så snart kogepunktet er nået og tilsæt mel. Slå melet sammen med væsken med en slikker og når dejen samler sig til en blank bold og ikke er for varm at røre ved, fortsætter du æltningen på bordet.
  • Dejen klistrer ikke og er nem at arbejde med, men du skal lige arbejde nok med den til at der ikke gemmer sig mel-lommer.
  • Når dejen er klar, fordeler du den i 2 kraftige sprøjteposer med takket tylle. Du er nu klar til stegning.
  • I en stor gryde varmes rapsolien op. Sørg for at der i hvert fald er 2 cm dybde på olien. Når olien er brandvarm, så den syder hvis du stikker enden af en tandstik ned i, er du klar.
  • Tryk langsomt dejen ud og klip i passende længder direkte ned i olien. Pas på det ikke sprøjter op på dig og start med nogle få, så du får en fornemmelse af, hvor hurtigt de steges færdige.
  • De skal stege til de er gyldne, men ikke for mørke, og når de er færdige, lægger du dem på køkkenrulle, som suger det værste fedt væk.
  • Når alle dine churros er blevet stegt, strøes de med sukker og kanel, og de er klar til at blive serveret. De er absolut bedst, når de lige er hevet op af gryden, men kan sagtens spises afkølede et par timer senere, hvis du har mod på at lade dem stå frit fremme. En tur i køleskabet stjæler det sprøde element dog!
Keyword dansk opskrift churros, opskrift churros, opskrift lune spanskrør