Halvér vanillestangen og separer vanillekornene med lidt sukker og en kniv
I en gryde ved middel varme koges æbletern møre med vand og vanille. Læg også vanillestangen ved, mens det koger
Når grøden er tæt ved mør, det kan du genkende ved at hovedanparten er mere glasagtige i farven, slukkes for varmen
Rør sukker i blandingen og lad det stå med låg på til de sidste æbler er blevet glasagtige i farven, hvorefter låget fjernes og grøden stilles til afkøling
Makron topping
Mandler, havregryn og sukker blendes i en minihakker til en grov melet blanding.
På en pande smeltes smør og melblandingen ristes til en mørk gylden farve, hvorefter den lægges til afkøling
Når blandingen er kold, blendes 3/4 dele i minihakkeren endnu engang, hvorefter den blandes med de grovere dele og makroner, som knuses med hænderne
Saml kagen
Pisk fløden til en let skum, men pas på ikke at gøre den stiv
I en glasskål laves nu lag med æblegrød, makron topping og så flødeskum. Fortsæt til der er top på skålen og pynt med en enkelt knust makron.
Keyword æblekage med flødeskum og makroner, gammeldags æblekage, klassisk æblekage, opskrift gammeldags æblekage