Go Back

Opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk

Ret Dessert
Antal 30 stk

Ingredienser
  

  • 3 stk æg
  • 3 spsk sukker
  • 1/4 l kærnemælk
  • 2 dl piskefløde
  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk citronsaft og gerne lidt revet skal fra en økologisk citron

Sådan gør du
 

  • Skil blomme fra hvide og pisk hviderne helt stive i en skål.
  • I en større skål røres blommer, sukker, kærnemælk, citron og fløde sammen til en jævn masse.
  • Tilsæt mel og bagepulver og rør dejen tyk og jævn.
  • Fyr nu op under æbleskivepanden på komfuret, smelt lidt smør i hvert hul.
  • Mens panden bliver langsomt varm vendes de stive hvider forsigtigt i din dej, hvorefter du er klar til at bage æbleskiver.
  • Med en ske hældes hvert hul i æbleskivepanden op til kanten. De bliver bedst, hvis du steger dem i smør og løbende vender dem, så de får stegeskorpe på alle sider. Du vender æbleskiverne med en spids gaffel, som stikkes ind i siden, således du kan trække den rundt.
Keyword æbleskiver med kærnemælk, æbleskiver uden gær, julens opskrifter, klassiske æbleskiver, opskrift æbleskiver