Go Back

Opskrift på klassisk Tiramisu

Ret Dessert
Køkken Italiensk

Ingredienser
  

  • 70 gram æggeblomme
  • 60 gram sukker
  • 500 gram mascarpone
  • 18-24 stk ladyfingers
  • 3 dl espresso
  • 3 spsk Amaretto
  • lidt Kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Lav aller først 3 dl espresso – det skal nemlig nå at køle af, før du kan samle din kage.
  • I en skål piskes mascarpone med æggeblomme og sukker. Pisk det godt, så der kommer masser af luft i cremen, før du hælder den på en sprøjtepose.
  • Bland nu kold kaffe med Amaretto og find en skål og ladyfingers frem.
  • Tag en ladyfinger og dyp den i kaffeblandingen i 2 sekunder. Læg ladyfingers i et lag i din skål, lidt ligesom du ville lave lasagne…
  • Sprøjt nu cremen ud over hele kikselaget med din sprøjtepose og fortsæt med et nyt lag af lady fingers
  • Når du er nået toppen sluttes kagen af med creme og drysset kakaopulver over
  • Din Tiramisu bliver bedst ved at trække til dagen efter i køleskabet, men som minimum skal den i hvert fald trække 3 timer før den serveres. Du kan også lave din Tiramisu i flotte glas i stedet for en skål, og på den måde lave små individuelle serveringer.
Keyword opskrift dessert med kaffe, opskrift klassisk tiramisu, tiramisu