Go Back

Opskrift på kransekage til et kransekagetårn

Ret Dessert
Antal 1 tårn

Ingredienser
  

Kransekage

  • 500 gram ren rå marcipan
  • 200 gram flormelis
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide

Glasur til kransekagen

  • 100 gram flormelis
  • 1/2 bæger pasteuriseret æggehvide
  • lidt vand
  • lidt mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Brug enten en røremaskine med dejkrog eller piskeriset med samme til at blande de tre ingredienser sammen. Til at starte med bliver det en temmelig klistret affære, men med lidt flormelis på bordet og hænderne får du hurtigt kontrol over det.
  • Læg kransekagemassen på køl mindst 30 minutter, men du kan også lade den ligge til dagen efter, hvis du vil lave den i forvejen.
  • Rul pølser med et par fingres tykkelse og sørg for, at de har samme tykkelse overalt. Start med en på cirka 35 cm og lav de næste 2 cm. kortere, således de samles til ringe, der bliver mindre og mindre. Den mindste ring skal være så lille, at den blot har et lille hul i midten, hvor du kan stille pynt.
  • Når kransene er lavet bruger du fingrene til let at trykke dem fra begge sider sådan at de bliver lidt spidse.
  • Bag dine kranse midt i ovnen ved 180ºC på varmluft (200ºC i alm ovn), men hold øje med dem og tag dem ud, når de har fået bare en anelse farve.
  • Smelt lidt mørk chokolade og pensl bunden på hver krans.
  • Mens chokoladen tørrer (eventuelt i køleskabet) røres en glasur op af æggehvide, flormelis og lige en anelse vand til at løsne konsistensen. Hæld glasuren i en lille sprøjte pose og klip et minimalt hul, således du kan lave sirlige glasurstreger i zigzag henover dine kranse. Prøv at finde en blød rytme, så striberne bliver ensartede og fine.
Keyword nytårs dessert, opskrift kransekage, opskrift kransekagetårn, opskrift nytår