Go Back

Opskrift på Lady & Vagabondens kødboller

Ret aftensmad
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

Kødboller

  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 1 stk lille løg
  • 20 gram smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk flagesalt

Tomatsauce

  • 2 dåser hakkede økologiske tomater
  • 1 stk stort løg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 tsk paprika
  • 1/4 tsk tørret basilikum
  • 1 dl god rødvin
  • lidt peber friskkværnet

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Kvas begge hvidløg gennem en hvidløgspresser og lad det trække i olien i 5 minutter.
  • Hak løget (også til tomatsaucen) fint i en minihakker
  • I en varm gryde smeltes 20 gram smør med hvidløgsolien. Tilsæt halvdelen af de hakkede løg og lad dem blive glasagtige under omrøring.
  • Sluk for blusset og hæld det hele over i en røreskål.
  • Tilsæt kyllingekød og salt og rør til en jævn fars. Lad den trække 30 minutter på køl.

Tilberedning

  • Efter trækketid formes store kødboller på en størrelse med et halvt æg.
  • Når kødbollerne er formet brunes de let i gryden sammen med løg, smør og hvidløgsolie.
  • Så snart de er brunet af (pas på at de holder formen), tilsættes hakkede tomater, rødvin og krydderier.
  • Lad saucen nå kogepunktet og skru så ned for varmen til medium, så retten kan simre en god halv times tid.
  • Sæt pasta over i en gryde ved siden af.
  • Hold øje med at kødbollerne er gennemstegte men ikke hårde – det er sådan de smager bedst.
  • Bland pasta og sauce sammen og servér med frisk basilikum og revet parmesan.
Keyword kødboller i tomatsauce, lady og vagabonden ret, opskrift tomatsauce med kødboller, pasta med kødboller, vagabondens livret