Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Opskrift på Lady & Vagabondens kødboller
Udskriv
Pin Recipe
Ret
aftensmad
Antal
4
portioner
Ingredienser
Kødboller
400
gram
hakket kyllingekød
1
stk
lille løg
20
gram
smør
1
spsk
olivenolie
1
fed
hvidløg
1/2
tsk
flagesalt
Tomatsauce
2
dåser
hakkede økologiske tomater
1
stk
stort løg
1
spsk
smør
1
spsk
olivenolie
1
fed
hvidløg
1
tsk
flagesalt
2
tsk
paprika
1/4
tsk
tørret basilikum
1
dl
god rødvin
lidt
peber
friskkværnet
Sådan gør du
Kødboller
Kvas begge hvidløg gennem en hvidløgspresser og lad det trække i olien i 5 minutter.
Hak løget (også til tomatsaucen) fint i en minihakker
I en varm gryde smeltes 20 gram smør med hvidløgsolien. Tilsæt halvdelen af de hakkede løg og lad dem blive glasagtige under omrøring.
Sluk for blusset og hæld det hele over i en røreskål.
Tilsæt kyllingekød og salt og rør til en jævn fars. Lad den trække 30 minutter på køl.
Tilberedning
Efter trækketid formes store kødboller på en størrelse med et halvt æg.
Når kødbollerne er formet brunes de let i gryden sammen med løg, smør og hvidløgsolie.
Så snart de er brunet af (pas på at de holder formen), tilsættes hakkede tomater, rødvin og krydderier.
Lad saucen nå kogepunktet og skru så ned for varmen til medium, så retten kan simre en god halv times tid.
Sæt pasta over i en gryde ved siden af.
Hold øje med at kødbollerne er gennemstegte men ikke hårde – det er sådan de smager bedst.
Bland pasta og sauce sammen og servér med frisk basilikum og revet parmesan.
Keyword
kødboller i tomatsauce, lady og vagabonden ret, opskrift tomatsauce med kødboller, pasta med kødboller, vagabondens livret