Go Back

Opskrift på Lemon Curd / citroncreme

Ret Dessert
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 1 3/4 dl citronsaft
  • 1 stk usprøjtet citron, skallen
  • 50 gram smør
  • 2 stk æg
  • 2 stk æggeblommer
  • 4 dl rørsukker
  • 15 gram majsstivelse
  • lidt vand

Sådan gør du
 

  • Sukker, citronskal og -saft bringes i kog. Når kogepunktet er nået skrues der ned for varmen mens du rører og holder øje med sukkerkornene, der smelter bort.
  • Tag saften af varmen, når væsken er helt klar og sigt den, så skallerne falder fra.
  • I en lille kop opløses majsstivelsen i lidt vand. Rør den grundigt, så den er helt fri for klumper.
  • I den nu tomme kasserolle piskes æg og æggeblommer grundigt sammen. Tilsæt hurtigt majsstivelsen og pisk kraftigt, og hæld så citronsaften tilbage i gryden.
  • Ved lavt blus piskes væsken indtil den begynder at tykne. Bliv ved med at røre, mens cremen langsomt tykner i gryden og sluk først, når du synes konsistensen er blevet god. Den skal minde om klassisk kagecreme.
  • Lad cremen stå et par minutter og tilsæt så smør lidt af gangen, mens du rører i cremen. Smørret gør cremen blank og smidig og din citroncreme er nu færdig.
Keyword lemon curd dansk opskrift, opskrift lemon curd, opskrift på citroncreme