Sukker, citronskal og -saft bringes i kog. Når kogepunktet er nået skrues der ned for varmen mens du rører og holder øje med sukkerkornene, der smelter bort.
Tag saften af varmen, når væsken er helt klar og sigt den, så skallerne falder fra.
I en lille kop opløses majsstivelsen i lidt vand. Rør den grundigt, så den er helt fri for klumper.
I den nu tomme kasserolle piskes æg og æggeblommer grundigt sammen. Tilsæt hurtigt majsstivelsen og pisk kraftigt, og hæld så citronsaften tilbage i gryden.
Ved lavt blus piskes væsken indtil den begynder at tykne. Bliv ved med at røre, mens cremen langsomt tykner i gryden og sluk først, når du synes konsistensen er blevet god. Den skal minde om klassisk kagecreme.
Lad cremen stå et par minutter og tilsæt så smør lidt af gangen, mens du rører i cremen. Smørret gør cremen blank og smidig og din citroncreme er nu færdig.