Go Back

Opskrift på marengs til lemon meringue pie

Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 300 gram flormelis
  • 1,5 dl pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk glucosesirup
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Start med at tørre din røreskål af med lidt eddike (eller citronsaft), så du ikke ødelægger din marengs af skjulte fedtrester fra skålens inderside.
  • Sæt piskeriset (det almindelige) i røremaskinen og pisk æggehviderne ved høj omdrejning. Når de begynder at blive stive og hvide, skrues der ned på laveste omdrejninger
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Når sukkeret ikke støver længere skrues der op for høje omdrejninger igen og glucosesirup og citron kan tilsættes. Pisk i 5- 10 minutter, eller til din marengs er stiv og fast.
  • OBS! Den skal være meget stiv, før den er færdig, da du ellers får en citrontærte, hvor marengsen løber af, når der skæres i kagen.
Keyword marengs opskrif, opskrift på marengs