Go Back

Opskrift på Millionaire’s Shortbread med saltet karamel

Ret Dessert
Antal 20 stk

Ingredienser
  

Bund

  • 175 gram blødt usaltet smør
  • 75 gram rørsukker
  • 1 stk vanillestang
  • 225 gram mel

Karamel

  • 200 gram usaltet smør
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1/2 dl lys sirup
  • 1 tsk flagesalt

Topping

  • 250 gram mørk chokolade
  • lidt saltede peanuts til fyld eller på toppen

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen ved 180º C
  • I en skål blandes blødt smør med sukker, vanillekorn og mel. Brug hænderne til at at få mørdejen helt lind og slut eventuelt af med at putte dejen i en frysepose, hvor du med hænderne kan ælte den bedre sammen.
  • Tag en rugbrødsform og læg bagepapir i. Mas nu mørdejen i formen, så den når ud til alle hjørner og bag den midt i ovnen i cirka 40 minutter. Efter de første 5 minutter skrues ovnen ned til 150º C.
  • I en tykbundet gryde hældes sirup, smør, salt og kondenseret mælk. Bring det langsomt til kogepunktet, mens du rører og lad det så koge i cirka 10 minutter. Gå ikke fra karamellen og bliv ved at røre let. Kommer der flager i din karamel kan du eventuelt si den færdige karamel.
  • Hæld karamellen over den bagte bund. Vil du have saltede peanuts med i din version, så strø dem jævnt udover kagebunden før du overhælder den med karamel. Du kan også lave en halvdel med peanuts og en halvdel uden.
  • Lad formen køle helt af i køleskabet før den overhældes med smeltet chokolade og igen stilles på køl.
  • Når helt afkølet, tages den ud af formen og skæres med en skarp kniv i små firkanter. Hav den altid på køl, men tag den ud en halv time før servering
Keyword opskrift med karamel, opskrift millionaires shortbread