Start med at tænde ovnen ved 180º C
I en skål blandes blødt smør med sukker, vanillekorn og mel. Brug hænderne til at at få mørdejen helt lind og slut eventuelt af med at putte dejen i en frysepose, hvor du med hænderne kan ælte den bedre sammen.
Tag en rugbrødsform og læg bagepapir i. Mas nu mørdejen i formen, så den når ud til alle hjørner og bag den midt i ovnen i cirka 40 minutter. Efter de første 5 minutter skrues ovnen ned til 150º C.
I en tykbundet gryde hældes sirup, smør, salt og kondenseret mælk. Bring det langsomt til kogepunktet, mens du rører og lad det så koge i cirka 10 minutter. Gå ikke fra karamellen og bliv ved at røre let. Kommer der flager i din karamel kan du eventuelt si den færdige karamel.
Hæld karamellen over den bagte bund. Vil du have saltede peanuts med i din version, så strø dem jævnt udover kagebunden før du overhælder den med karamel. Du kan også lave en halvdel med peanuts og en halvdel uden.
Lad formen køle helt af i køleskabet før den overhældes med smeltet chokolade og igen stilles på køl.
Når helt afkølet, tages den ud af formen og skæres med en skarp kniv i små firkanter. Hav den altid på køl, men tag den ud en halv time før servering