Go Back

Opskrift på mintpastiller til nytår

Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 250 gram flormelis
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk mintolie
  • 1 tsk pebermynteekstrakt
  • 50 gram mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Bland flormelis, æggehvide, citronsaft og pebermynteekstrakt og -olie sammen til en lind, rimelig tyk og fast masse.
  • Massen skal være så fast, at du kan forme en kugle, der ikke falder fuldstændig sammen, når du sætter den på et stykke bagepapir. Den må gerne synke lidt, men ikke nok til at den mister sin volumen, og hvis ikke det er tilfældet rører du lidt mere flormelis i blandingen.
  • Brug en sprøjtepose eller en lille ske til at sætte pastillerne på et stykke bagepapir med ca. 1 cm mellemrum.
  • Smelt samtidig chokoladen over vandbad, og når alle pastillerne er sat klar sprøjtes lidt chokolade i midten af pastillen. Jeg folder et lille horn af mellemlægspapir, men hvis du synes, det er for svært, bruger du i stedet en lille sprøjtepose
  • Nu er pastillerne klar til at hærde et køligt sted. Først når de er helt tørre og faste, kan du forsigtigt vippe dem af bagepapiret over i en æske, skål eller papirspose.
Keyword klassiske mintpastiller med chokolade, nytårsslik, opskrift mintpastiller