Go Back

Opskrift på mørdejsbund til lemon meringue pie

Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 200 gram blødt smør
  • 125 gram flormelis
  • 300 gram mel
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • 1 stk æg

Sådan gør du
 

  • Med det flade piskeris til røremaskinen piskes den bløde smør med flormelis. Start langsomt så sukkeret ikke sprøjter ud og skru så op for tempoet.
  • Lad maskinen køre til blandingen er luftig og mere lysegul og tilsæt dernæst vanillekorn og mel og pisk på laveste niveau.
  • Når blandingen virker jævn tilsættes æg, som røres forsigtigt i for at binde dejen sammen.
  • Slut af med at samle dejen med en let hånd og pak den i film og læg den på køl i minimum 30 minutter. Jeg laver gerne mørdejen dagen før, for at opdele arbejdet lidt.
  • Lad den kolde dej ligge fremme på bordet til du kan arbejde med den og varm den så op med dine hænder, mens du samler dejen let. Det er vigtigt ikke at overarbejde din mørdejl, som så bliver for svær at arbejde med.
  • Smør din kageform godt op med smagsneutral olie eller smør og stil den klar på sidelinjen
  • På et meldrysset bord udrulles dejen til en jævn flade på cirka 5 mm. tyrkkelse
  • Rul dejen forsigtigt omkring din kagerulle for at flytte den over din tærteform og tryk den let ind i alle kanter og hjørner
  • Tryk dejen godt ind i kanterne med en let hånd og læg bagepapir over og fyld tærten op med ris eller tørre bønner. De holder dejen på plads, når den bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i cirka 20 minutter, eller til du kan se, at den er let gylden og ikke rå. Den må ikke blive helt kikse-sprød!
Keyword klassisk citrontærte, lemon meringue pie, mile high lemon meringe pie, mørdej til citrontærte, opskrift mørdej, tarte au citron