Go Back

Opskrift på pandestegt pizzabund

De lækreste pizzabunde, som steges direkte på panden og fryses ned til senere brug. De smager i øvrigt godt direkte fra panden med hvidløgssmør til diverse orientalske karryretter.
Ret aftensmad
Antal 16 stk
Kalorier 118 kcal

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • 4 dl vand
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 spsk akacie honning
  • 1 tsk flagesalt
  • 65 gram majsmel kan erstattes af hvedemel
  • 250 gram hvedemel
  • 130 gram Sigtet speltmel kan erstattes af hvedemel
  • 25 gram hvedemel til udrulning

Sådan gør du
 

  • Opløs gær, honning og salt i lunkent vand. Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser, som røres grundigt indtil dejen er sammenhængende. Lad den nu hvile i ca. 1 time.
  • Del dejen op i 16 lige store dele.
  • Varm 1 pande op på komfuret og strø imens lidt mel på bordet.
  • Ælt en klump og rul den meget tyndt ud
  • Når panden er varm skrues varmen ned til medium og panden vædes med lidt olivenolie før den flade dej lægges på panden. Lad det stege i ca 1 minut og vend det, så det kan steges lysebrunt på den anden side også
  • Fortsæt med resten af klumperne.
  • Bundene kan fryses ned og laves til pizzaer i det ønskede antal
Keyword madbrød, opskrift pizzabunde, pandestegt brød, pandestegte pizzabunde