Opskrift på pandestegt pizzabund
De lækreste pizzabunde, som steges direkte på panden og fryses ned til senere brug. De smager i øvrigt godt direkte fra panden med hvidløgssmør til diverse orientalske karryretter.
Antal 16 stk
Kalorier 118 kcal
- 25 gram gær
- 4 dl vand
- 1/4 dl olivenolie
- 1 spsk akacie honning
- 1 tsk flagesalt
- 65 gram majsmel kan erstattes af hvedemel
- 250 gram hvedemel
- 130 gram Sigtet speltmel kan erstattes af hvedemel
- 25 gram hvedemel til udrulning
Opløs gær, honning og salt i lunkent vand. Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser, som røres grundigt indtil dejen er sammenhængende. Lad den nu hvile i ca. 1 time.
Del dejen op i 16 lige store dele.
Varm 1 pande op på komfuret og strø imens lidt mel på bordet.
Ælt en klump og rul den meget tyndt ud
Når panden er varm skrues varmen ned til medium og panden vædes med lidt olivenolie før den flade dej lægges på panden. Lad det stege i ca 1 minut og vend det, så det kan steges lysebrunt på den anden side også
Fortsæt med resten af klumperne.
Bundene kan fryses ned og laves til pizzaer i det ønskede antal
Keyword madbrød, opskrift pizzabunde, pandestegt brød, pandestegte pizzabunde