Go Back

Opskrift på verdens bedste fødselsdagsboller med kaneltop

Ret bagværk, Dessert
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 150 gram smør
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk rørsukker
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 50 gram økologisk gær
  • 400 gram mel

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en gryde og bland imens mælk, salt og sukker i en røreskål. Når smørret er smeltet blandes det med mælkeblandingen og gæren smuldres i.
  • Når gæren er helt udrørt tilsættes mel i portioner, som røres grundigt sammen med en grydeske. Når al mel er tilsat rører du til dejen bliver blank, hvorefter den stilles til hævning med et viskestykke over i ca 20 minutter.
  • Tag dejen ud på bordet og slå den sammen. Arbejd med dejen til den igen bliver blank og form så 12 lige store boller, som stilles til hævning i 20 minutter med et viskestykke over sig.
  • Tænd ovnen på 225 grader og pensl bollerne med mælk. Drys med en blanding af kanel og rørsukker på toppen af alle boller og bag dem i omkrin 20 minutter – så er de gyldn, sprøde og ekstremt velduftende.
Keyword hvide boller, lækker bolleopskrift, lækkert bagværk, opskrift fødselsdagsboller, opskrift gode boller, slikboller, søde luftige boller