Go Back

Ovnbagt spidskål og kartofler med parmesan og sprøde kyllingelår

Ret aftensmad, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk Citronolie
  • 20 gram Parmesan
  • 100 gram Spidskål
  • 100 gram Kartofler
  • Lidt flagesalt
  • 600 gram kyllinge underlår
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • ænd ovnen ved 225 grader
  • Skræl kartoflerne og skær dem i stykker på samme størrelse som nye kartofler
  • Tag dit spidskål og skær det på langs i 6 både, hvor stilken bevares, så det ikke falder fra hinanden
  • I et ovnfast fad hældes citronolie, som fordeles groft med den ene side af dine spidskåls-kvarter. Lad dem alle gnides i olien og vend dem så om på den anden skårede side, så den også kan blive smurt
  • Læg nu spidskålene jævnt fordelt i fadet og fyld kartoflerne op omkring det
  • Med en bagepensel pensles lidt af olien på overfladen af kartofler og kål
  • Gnid kyllingelårene med lidt olivenolie, salt og peber og læg dem i et andet ovnfast fad
  • Sæt begge fade ind på midterste rille i 20-30 minutter, men hold selvfølgelig øje med begge, idet stegetiden kan variere alt efter størrelsen på dine kyllingelår og kartofler
  • Når begge dele er mørt tages det ud af ovnen og fadet med spidskål og kartofler drysses med revet parmesan
Keyword bagt spidskål, kartofler med parmesan, nem aftensmad, opskrift bagt spidskål