Go Back

Pizzaboller med pepperoni og ost

Ret bagværk, frokost
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 3 dl havregryn
  • 4 dl hvedemel
  • 3 dl vand lunken
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5-2 dl revet mozzarellaost
  • 12-15 skiver pepperoni
  • 1/2-1 dl mel til æltning og formning af bollerne

Sådan gør du
 

  • Opløs gær, sukker og salt i det lunkne vand
  • Kør havregrynene til mel i en blender
  • Når gæren er opløst tilsættes olie, havremel og hvedemel, hvorefter dejen røres grundigt til den begynder at samle sig
  • Snit pepperoni i helt små tern. Brug det antal, som du har lyst til og gem evt. nogle hele skiver til at pynte bollerne med
  • Rør pepperoni og ost i dejen og stil den til hævning i 30 minutter
  • Tag dejen ud på et melet bord og ælt den godt. Form så 12 lige store boller, som lægges på en bageplade med bagepapir
  • Tryk bollerne let i midten med en tommelfinger, så der bliver en forsigtig fordybning. Placér så lidt revet ost og en pepperoni-skive
  • Lad dem efterhæve i 15 minutter og bag dem så midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter. Du kan vende dem og banke dem på undersiden. Lyder den hul er bollerne færdige.
Keyword boller med pepperoni, børneopskrifter, opskrifter madpakker, pizzabolle opskrift, sunde madpakkeideer