Go Back

Plantebaseret mac’n’cheese uden nødder og olie

Antal 10 portioner
Kalorier 40 kcal

Ingredienser
  

  • 300 gram blomkål
  • 300 gram søde kartofler
  • 5 fed hvidløg
  • 1 dl gærflager
  • 500 ml vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 dl kokosmælk fuldfed

Sådan gør du
 

  • Skær blomkål og søde kartofler i små lige store stykker og læg dem i en gryde med vand og bouillon. Bring det til kogepunktet under låg og lad det koge mørt.
  • Snit hvidløgsfed fint og sautér dem på en pande med ca. 1/2 dl vand. Hæld hvidløg med væde op i gryden
  • Når grøntsagerne er kogt møre slukkes for blusset og al indhold fra gryden overføres til en blender, hvor kokosmælk, salt og gærflager tilsættes.
  • Blend til en jævn og cremet konsistens og hæld det på glas. Lad det afkøle helt før der lukkes til med låg og sættes på køl.